Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Bakü'de

Karabağ'ın kalbi Şuşa kentine dayanan Azerbaycan Ordusu, Hankendi ve stratejik Laçin Koridoru yönünde de önemli ilerleme kaydetti. Sahada ağır kayıp veren Ermenistan, Rusya'dan yardım istedi. Rusya ise talebi reddetti. Diplomatik temaslar da sürüyor.. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü. Öte yandan Azerbaycan ordusuna destek amacıyla Rus Toplumu'nun öncülüğünde Bakü'de araç konvoyu oluşturuldu. Konvoy boyunca, Türk ve Rus bayrakları dalgalandırıldı.

Abone ol

İşgal altındaki topraklarını kurtarmak için kararlı ilerleyişini sürdüren Azerbaycan Ordusu, Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa'ya yürüyor.

Karabağ'ın güney doğusunda ilerleme kaydeden Azerbaycan askerleri, Hadrut'un kuzeyinde bazı önemli tepeleri ele geçirdi. Hadrut'ta 4 köyün daha Ermenistan güçlerinden temizlenmesiyle, Karabağ'da işgalden kurtarılan yerleşim birimlerinin sayısı 193'e yükseldi.

E//Karabağ'ın başkenti olarak görülen Hankendi'nde de Ermenistan mevzileri, ateş altına alındı. Laçın Koridorunun alınmasıyla, Ermenistan ile Dağlık Karabağ arasındaki lojistik hat kesilmiş olacak.

Azerbaycan Ordusunun ilerleyişi karşısında köşeye sıkışan ve sahada ağır kayıplar veren Ermenistan, ilk kez Rusya'dan resmi yardım talebinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup gönderen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın Ermenistan sınırlarına saldırılar düzenlediğini iddia etti, destek istedi. Paşinyan talebini, iki ülke arasındaki güvenlik anlaşmalarına dayandırdı.

Rusya ise, Paşinyan'ın destek talebini reddetti. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, çatışmaların "Ermenistan topraklarında yaşanmadığına" dikkat çekti. Taraflara acil ateşkes çağrısı yapıldı.

Rusya Lideri Putin, daha önceki açıklamalarında, ikili anlaşmalara dayandırılarak Ermenistan'a yardım edemeyeceklerini belirtmiş, savaşın işgal altında olan Dağlık Karabağ topraklarında olduğunu vurgulamıştı.

Ankara'nın önerisi doğrultusunda, Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde Karabağ'da çözüm sürecinin başlatılması için diplomasi trafiği ise devam ediyor.

Türkiye ve Ankara arasında temaslar da sürüyor... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Görüşmede Aliyev, Ermenistan'ın Rusya'dan yardım istemesinin, yenilgiyi kabul ettiği anlamına geldiğini söyledi. Sorunun masada çözümüne büyük önem verdiklerinin altını çizen Aliyev, savaşın devam etmesinden ve her iki taraftaki can kayıplarından Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın sorumlu olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise, Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini yineledi.

Azerbaycan ordusunun, Karabağ cephesinde elde ettiği başarılar başkent Bakü'de coşkuyla karşılanıyor. Tüm binalar Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla donatılırken, Azerbaycan ordusuna destek amacıyla Rus Toplumu'nun öncülüğünde Bakü'de araç konvoyu oluşturuldu. Konvoy boyunca, Azerbaycan, Türk ve Rus bayrakları dalgalandırıldı.

TBB meslektaşları için dayanışma fonundan destek verecek Gündem 134 terörist öldürüldü Gündem Eski Başbakan Mesut Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı Gündem Doğu Akdeniz'de yeni Navteks ilanı Gündem