TGB'ye 'Gezi' beraatı

Haziran Ayaklanması olarakta bilinen Gezi eylemlerinden dolayı Tekirdağ’da 8’i Tgb’li 14 kişiye 3 ayrı dava açıldı. 3 ayrı davada gençlere istenen ceza 5 yılı buluyor. Bunlardan birincisi 8 Ekim 2013 günü görüldü. 4’ü Tgb’li 6 kişi davadan beraat etti.

Abone ol

Haber: İmdat Şahin

Tekirdağ 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Tekirdağlı yurttaşlar gençleri yalnız bırakmadı. Sabah saatlerinde adliyenin önüne gelen Tekirdağlılar duruşma salonuna da girerek destek verdiler. 2. Asliye Ceza Mahkemesi davayı tek celsede bitirerek beraat kararı verdi. Tgb’lilere davada 1 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Duraşma Salonundan çıkan Tgb’liler ve avukatları Bahadır Berk basına bir açıklama yaptı.

Adalet Silivri Boşalırsa Olur.

TGB’lilerin Avukatı Bahadır Berk, “ Adalet bu davayla yerini buldu diyemiyorum. Adalet ancak Silivri ve Hastaldaki yurtseverler serbest kaldığı zaman yerini bulacağına inanıyorum. Bu tür davalar Türkiye’nin her yerinde yapılıyor. İnsanların demokratik ve Anayasal haklarının kullanması engellenmeye çalışıyor.” Dedi.

Biz Tekirdağ’ın Namık Kemalleriyiz

Davada sanık olarak yargılanan Tgb Tekirdağ Başkanı Ufuk Etçi, “biz Anayasal hakkımızı kullandık. Bizler Demokratik bir Türkiye istiyoruz. Bizleri bu davalarla susturmaya çalışıyorlar ama başarılı olamayacaklar. Biz Tekirdağ’ın Namık Kemalleriyiz.” Dedi.

Burada yargılanan Türk Milletidir.

TGB genel merkez yöneticisi Emre Alican Yücel, “bizim nezrimizde burada yargılanan Ali İsmail Kormazdır, Abdullah Cemerttir, Etem Sarısülük ve büyük Türk Milletidir. Ama şunu iyi bilsinler bu büyük milleti yargılayanlar ayak altına almaya çalışanlar bu milletin ayakları altında kalacaklardı.

Görevimize Devam Edeceğiz.

Tgb Tekirdağ üyesi Onat Gök, “biz görevimizi Bursa Nutkundan ve Gençliğe Hitabeden alıyoruz. Bizim görevimiz bellidir. Bizi görevimizden asla alıkoyamayacaklar. Biz görevimizi yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Öğrenciler kararı tanımadı Gündem Hüseyin Çelik nereye bakıyor Gündem Stambulskie Novosti'de Jön Türk Devrimi Gündem AKP'li Çelik hedef aldı, işinden oldu! Gündem