İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: 16 köylüyü katleden PKK'lı etkisiz hale getirildi

PKK’lılar, 2016 yılında, Diyarbakır Dürümlü'de hain bir saldırı gerçekleştirmiş ve saldırı sonucu 16 köylü, 15 ton patlayıcı ile katledilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yaptığı açıklamada, hain saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı İzzet Yiğit'in etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Dürümce'de 16 köylüyü öldüren ve daha onlarca saldırının emrini veren PKK’lı İzzet Yiğit'in etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

DÜRÜMCE OLAYI

Olay 2016 yılında Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında yaşanmıştı. Teröristler saldırı planı için 15 tonluk bomba yüklü kamyonla Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne gitmiş, vatandaşların PKK’lıları köye almak istememesi üzerine teröristler kamyonla Dürümlü mezrasına hareket etmişti. Kaçamayacaklarını anlayan PKK'lılar, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü girişinde infilak ettirmişti.

Bu saldırı sonucu 16 kişi yaşamını yitirmiş, olay yerinde ise 20 metre genişliğinde, 4 metre derinliğinde çukur açılmıştı. 36 çocuk yetim, 8 kadın dul kalmıştı...

Öldürülen ve turuncu listede olan PKK’lı İzzet Yiğit aynı zamanda 18 Ağustos 2016'da Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıda da yer almıştı.

pkk
Metin Topuz davasında karar Gündem CHP ikinci kez AYM'ye başvurdu Gündem Şehit Kaymakam Safitürk'ün failinin cezası onandı Gündem Kamuda tasarruf dönemi Gündem