TGB'den Diyarbakır açıklaması

Türkiye Gençlik Birliği, dün gece Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Abone ol

TGB'nin açıklaması şu şekilde:

Dün gece Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, PKK tarafından bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen saldırıda, 1 emniyet görevlimiz ve 3’ü bebek, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bölücü terör örgütünün, güvenlik güçlerimizi ve bölgedeki vatandaşlarımızı hedef alan saldırıları karşısında acımız ve öfkemiz büyüyor. PKK, dün gece düzenlediği hain saldırıyla, emperyalist hesaplar doğrultusunda, karakteri gereği genç, yaşlı, bebek demeden masum insanları hedef alabileceğini bir kez daha göstermiştir. Çaresizleştikçe köşeye sıkışan ve pervasızlaşan PKK’nın barutu tükenmektedir. Dün geceki saldırı da bu çaresizliğin bir göstergesidir.

Milletimizin kalbinde yükselen acı ve öfke, bu emperyalist odaklara karşı büyük kararlılığı da beraberinde perçinlemektedir. PKK’ya karşı mücadele sorumluluğu yine TSK ile birlikte, milletimizin nasırlı omuzlarındadır. Bu mücadeleyi yükseltmek dün gece kaybettiğimiz canlarımıza karşı en büyük vazifemizdir.

Dün gece Çınar’dan hayatını kaybeden 1 yaşındaki Ecrin’in çığlığını duymayan, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı karşısında sorumluluk hissetmeyenler, milletimizin birliğine ve kardeşliğine kasteden saldırılar karşısında, emperyalist merkezlerin “vicdanıyla” tavır almaktadır. Bu akıl tutulması geçicidir ve geçersizdir!

Çözüm "barış istiyoruz" naifliği altında kimlik siyasetine ve bölücülüğe güç vermekten değil milletleşmeyi ve kaynaşmayı savunmaktan geçmektedir.

Denklem basittir;

PKK temizlensin, Ecrin’lerimiz ölmeyecektir!

PKK temizlensin, Türk ve Kürt, milletleşme temelinde yeniden birlik ve kardeşlikle örgütlenecektir!

PKK temizlensin, bölge ülkeleriyle birlikte tüm coğrafyada huzur ve güven ortamı yeniden inşa edilecektir!

Yüreklerimiz Mehmetçiğimizle, güvenlik güçlerimizle ve PKK’ya isyan eden tüm yurttaşlarımızla birlikte, umutla çarpmaktadır!

Milletimizin başı sağ olsun.

ulusalkanal.com.tr

Amiral Soner Polat, IŞİD tünellerindeki İsrail izlerini açıkladı Gündem Sabiha Gökçen'de uçakta silah bulundu Gündem Ahmet Davutoğlu: 200'e yakın IŞiD'liyi 48 saatte etkisiz hale getirdik Gündem 500 komando Cizre'ye gidiyor Gündem