Kritik Suriye zirvesi başladı

İsviçre’nin Lozan kentindeki Suriye zirvesi başladı. Rusya, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran, Irak ve Katar dışişleri bakanlarının katıldığı zirvede, Suriye krizinde siyasi çözümün yeniden başlatılması için ön koşulların oluşturulması hedefleniyor.

Abone ol

İsviçre'nin Lozan kentinde, kritik Suriye zirvesi başladı.

Rusya, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran, Irak ve Katar'ın yanı sıra bazı bölge ülkelerini bir araya getiren Suriye toplantısında ön görüşmelerin ardından gündeme geçildi.

Görüşmeler, Türkiye'nin sınırlarının çizildiği Lozan Antlaşması'nın imzalandığı Rivage Palace (Riveyc Palas) Oteli'nde yapılıyor.

Zirve, Suriye'de çatışan tarafların ateşkese uyması için gerekli çalışmanın yürütülmesi ile krizin siyasi çözümünün yeniden başlatılması için ön koşulların oluşturulmasını hedefliyor.

Basının yoğun ilgi gösterdiği ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı toplantının yapılacağı otele, katılımcı ülkeleri dışişleri bakanları temsil ediyor. Türkiye'yi de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

Toplantıya davet edilmesine rağmen son güne kadar katılacağını teyit etmeyen İran da katıldı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, bugün sabah saatlerinde Lozan’a geldi.

Kerry ile Lavrov'un Lozan'da ikili bir görüşme yapması durumunda ise ABD ve Rusya arasında askıya alınan Suriye görüşmeleri de yeniden başlamış olacak.

ulusalkanal.com.tr

Asya güçleri arasında yakınlaşma ve işbirliği artıyor Dünya Suudi Arabistan 'sehven' vurdu Dünya Irak Bağdat'ta intihar saldırısı: 31 ölü, 65 yaralı Dünya Dabık'a yönelik taarruz başladı Dünya