ABD ile Rusya arasındaki temas hızlandı

Donetsk'in bağımsızlık ilanından sonra, suların bir kez daha ısındığı Ukrayna için ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları iki ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Rusya Ukrayna'da federal bir yapı oluşturulması gerektiğini belirtti. ABD tarafı ise, Ukrayna'ya 150 özel asker gönderildiği iddiasını yalanladı.

Abone ol

Kırım'ın ardından, Donetsk'in de bağımsızlık ilan ettiği Ukrayna için ABD ile Rusya arasındaki temas trafiği hızlandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir günde içerisinde iki kez telefonla görüştü.

İki Bakan da, Ukrayna'daki krizin barışçıl bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna'da federal düzene geçilmesini istedi. Lavrov, bunun anayasada yapılacak değişiklikle gerçekleştirilebileceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, Amerikan özel birliklerine bağlı 150 Amerikan askerinin bölgedeki müdahalede yer aldığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Ukrayna'daki krizin çözümü için Rusya, ABD, AB ve Ukraynalı temsilcilerin katılacağı dörtlü bir görüşmenin yapılacağı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Cemaatin tasfiyesi bu İktidar döneminde olmalı Gündem 81 yıl sonra söküldü Gündem Milli Şehit ölümünün 95. yılında anıldı Gündem Türk Büyükelçiliği'ne roketli saldırı Gündem