Merkel, Türkiye'ye gelecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, terör, mülteci ve Suriye konularını görüşmek üzere Pazar günü Türkiye'ye geliyor. Öte yandan Alman Dışişleri Bakanlığı Türkiye'deki vatandaşlarına özellikle büyük kentlerde gösteriler, seçim mitingleri ve kalabalıklardan uzak durmaları uyarısında bulundu.

Abone ol

Türkiye önümüzdeki hafta sonu Almanya Başbakanı Angel'i Merkel'i konuk edecek.

Almanya'nın Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert yaptığı açıklamada Merkel'in önümüzdeki pazar günü Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Seibert, Almanya Başbakanının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile teröre karşı ortak mücadele, Suriye krizi ve mülteci sorununun çözümüne yönelik temaslarda bulunacağını belirtti.

Görüşmelerin öncelikli gündem maddesi ise mülteci krizi.

Merkel 7 Ekim'de Alman ARD kanalina konuk oldu ve Türkiye'nin mülteci yükünü paylaşmak gerektiğini savundu. Merkel konuşmasında "Bu da Türkiye'ye para göndermemiz, vize kolaylığı gibi Türkiye'nin bazı taleplerini yerine getirmemiz anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

Bu arada Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'deki Alman vatandaşlarına yönelik terör uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada Ankara merkezinden kaçının” tavsiyesinde bulunuldu ayrıca "büyük kentlerde gösteriler, seçim mitingleri ve kalabalıklardan uzak durun" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Google, Ankara'daki terör saldırısını unutmadı Gündem Vatan Partisi'nden Levent Kırca açıklaması Gündem Ankara'daki patlamalara ilişkin Davutoğlu'ndan açıklama Gündem TGB'den Levent Kırca açıklaması: Sözümüz var! Gündem