İsrail uçağında ''paralel'' avı

Emniyette görevden alma operasyonlarının en ilginci, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaşandı. Özel görev için İsrail'e gitmeye hazırlanan 6 polisten 4'ü uçakta açığa alındı. Uçaktan indirilen polislerin silah ve kimliklerine el konuldu.

Abone ol

Yolsuzluk operasyonunun ardından başlayan Emniyetteki görevden alma dalgalarında en sıradışı olanı yaşandı. Özel görev için İsrail'e giden 4 emniyet müdürü bindikleri uçaktan indirildi, silahlarına ve kimliklerine el konuldu.

Çeşitlü rütbelerdeki 6 polis, İsrail ile Filistin arasındaki insan hakları ihlallerini gözlemlemek için kurulan Uluslararası Geçici Mevcudiyet Gücü’nde görevlendirildi.

Polisler, Ankara’ya gönderildi. Kısa sürelik mülakatın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan yurtdışı görev onayları alındı.

15 Mart’ta İsrail üzerinden Filistin’e gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’ndan uçağa binen 6 müdür, uçakta şok yaşadı. Kalkışa saniyeler kala hostesler 6 müdürden 4’ünün isimlerini anons ederek, "İdare binasında bekleniyorsunuz" dedi.

Uçaktan indirilen 4 şube müdürüne Bakan Efkan Ala’nın onayı ile açığa alındıkları iletildi. Polislerin silahlarına ve kimliklerine el konuldu.

ulusalkanal.com.tr

Ergenekon davasında gerekçeli karar açıklandı Gündem Abdullah Gül ilk kez açıkladı Gündem Uykusuz trafoya giren kediyi buldu Gündem Seyran Ataklı'nın acı günü Gündem