Doğu Perinçek: Alman Hükümeti'nde alınan kararı ilk kez burada açıklıyorum

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek CNNTÜRK'te 360 Derece programında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Perinçek, Almanya hükümetinin "1915 olaylarını soykırım olarak tanımayı düşünmüyoruz" açıklamasını "Avrupa'nın iklimini değiştirdik. Avrupa'ya özgürlük götürüyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Almanya hükümetinin Sol parti milletvekillerinin önergesine verdiği yanıtı değerlendirdi. Alman hükümeti önergeye verdiği yanıtta, hiçbir şekilde 1915 olaylarını soykırım olarak kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Alman hükümeti, soykırım anması yapmayacağını, soykırım için ceza yasası da çıkarmayacağını açıkladı.

İşçi Partisi Lider, Alman hükümetinin tavrını "Avrupa'da yeni iklim" olarak değerlendirdi.

"Bakın bu yeni iklim. Bizim micadelelerimizden sonra, işte isveçte, Almanya'da İspanya'da Fransa'da bir rüzgar esiyor. Biz aslında, alçak gönüllü davranmayalım, Avrupa'ya özgürlük götürdük"

Perinçek, "soykırımı inkar" yasasının, Galileo'ye yapılan baskıya benzetti.

"Yani sen susacaksın. Ermeni soykırım olmadı diyemezsin. Dünya dönüyor diyemezsin. Galileo'ya yaptıkları gibi... Seni odunların üzer,ine çıkartır yakarım... Bu olmaz dedik Avrupa'ya..."

İşçi Partisi Liderine Hrant Dink'i anma töreni de soruldu.

"Efendim ben fikir özgürlüğü için örgütlenmez özgürlüğü için 5 kuşakla hapis yatmış bir insanım"

Perinçek'in yanıtı net oldu.

Şirin Payzın: Hrant'ın anmasına gitseydiniz şık bir davranış olmaz mıydı? Perinçek: Valla ben ABD Büyükelçisinin arkasında, efendim hepimiz Ermeniyiz diye yürümem.

Liseliler forumda toplanıyor Gündem Alman milletvekilleri soykırım propagandasını boşa çıkardı Gündem İzmir Barosu Strazburg'daki davayı temsilci ile takip edecek Gündem Muhalefetten AKP'li Korkmaz'a tepki! Gündem