FETÖ'nün Gülen'e kaptan kod adını verdiği belirlendi

Kod adı "Kaptan"... 15 Temmuz darbe girişiminin İstanbul'daki ana iddianamesinde FETÖ'cülerin dikkat çekmesin diye Fetullah Gülen'e bu kod adını verdiği ortaya çıktı. İddianamede Kaptan kod adlı Gülen'in, FETÖ üyesi Hava Harp Okulu öğrencileri ile toplantı yağtığı da belirtildi.

Abone ol

15 Temmuz'un İstanbul'daki ana soruşturması tamamlandı. Başsavcılık onayının ardından mahkemeye gönderilen iddianamede FETÖ'ye ilişkin önemli bilgiler yer aldı.

İddianamede Fetullah Gülen'in terör örgütü içindeki kod adının "Kaptan" olduğu belirtildi. Dışarıda halk içinde konuşurken Gülen'den "Kaptan" diye bahsedilmesinin nedeni ise dikkat çekmemekti.

Bir diğer önemli ayrıntı ise Gülen'in İstanbul'a gelerek Hava Harp Okulu öğrencileri ile yaptığı toplantı.

Gülen toplantıda Hava Harp Okulu'nun 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile görüştü. Bu toplantıda Gülen'in "En az 20-30 sene sonra harekete geçtiğimizde kimsenin yapacak bir şeyi kalmayacak zaten" dediği ifadeler de iddianameye eklendi.

İddinamede yer alan bu bilgilere eskiden FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasında bulunan Yarbay Gürol Doğan'ın verdiği ifadelerle ulaşıldı.

Doğan'ın ifadesine göre toplantıda Akıncı Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'de vardı.

Yine Yarbay Doğan, 2006 yılında FETÖ üyesi Albay Selçuk Başyiğit ile yaptığı bir konuşmayı anlattı. Doğan, Başyiğit'in “Cemaat olarak Silahlı Kuvvetlerde Tümgeneral seviyesine gelindi. Kaptan emir verdiğinde aynı anda havaya kalkacak birçok F-16’mız var” dediğini belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Yıldırım: FETÖ'nün yurt dışı örgütlenmesi 170'e yakın ülkede büyük tehdit Gündem Hakkari'de terör operasyonu Gündem M.A.A. tekrar gözaltına alındı Gündem Yunanistan'a kaçak giren 2 Türk askeri iltica talebinde bulundu Gündem