Lübnan As Safir gazetesi: Erdoğan ve Esad buluşuyor

Lübnan'ın etkili gazetelerinden es - Sefir manşet haberinde çarpıcı iddiaları gündeme getirdi. Habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı Moskova'da bir araya getirecek. 18 - 22 Eylül günleri arasında yapılması planlanan zirvenin hazırlıkları için MİT Müsteşarı Hakan Fidan önümüzdeki günlerde Şam'a gidecek. Erdoğan - Esad görüşmesinde krizin sona erdirilmesi için somut adımlar atılacak

Abone ol

Türkiye'nin değişen Suriye politikası önümüzdeki günlerde çarpıcı gelişmeleri beraberinde getirecek. Lübnan'ın saygın gazetelerinden olan ve Suriye hükümetine yakın es - Sefir gazetesi Rusya'nın öncülüğünde Suriye ile buzları eritecek kritik adımların atılacağını yazdı. Gazetenin diplomasi haberleriyle bilinen yazarı Muhammed Ballut, baş döndüren Suriye trafiğini yazdı. Gazetenin manşet haberinde; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın Moskova'da görüşeceği iddia edildi.

Gazete MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın zirveyle ilgili planlama yapmak üzere 10 - 15 Eylül günleri arasında Suriye'nin başkenti Şam'a gideceğini yazdı. Aynı gazete bir hafta önce MİT Müsteşarı'nın Irak'ta Suriyeli yetkililerle bir araya geldiğini duyurmuştu.

18 - 22 Eylül günleri arasında yapılması öngörülen Erdoğan-Esad zirvesinin ayrıntıları için Suriye istihbaratının tepesindeki isim Ali Memlük de yakın zamanda Moskova'ya gidecek. Böylece Ankara, Şam, Moskova hattında perde arkası diplomasiyle yeni dönemin ilk adımları atılacak.

Essefir gazetesi 9 Ağustos Petersburg zirvesi ile ilgili de önemli ayrıntılar paylaştı. Erdoğan Putin'le görüştüğü sırada Suriye istihbaratından üst düzey isimlerin Petersburg'ta olduğunu ileri sürdü.

Rusya'nın merkezinde olduğu temaslarda ülkenin geleceği ile ilgili kapsamlı konular masaya yatırıldı. Suriye'de Cumhurbaşkanlığı süresinden bakanlıkların dağılımına kadar bir çok konuda ayrıntılı görüşmeler yapıldı. Suriye tarafının ısrarla ülkede dini eksende bölünme yaratacak düzenlemelere karşı çıktığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı Gündem Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinden Ahmet Davutoğlu'nun kitabı çıktı Gündem Terör örgütü IŞİD hedefleri vuruldu Gündem '65. Hükümetin İlk Yüz Günü' değerlendirme toplantısı Gündem