Diyarbakır'da pancar üreticileri mağdur

Değerli izleyenler Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında verilen en büyük mesajlardan birisi üretim atağına geçme vurgusuydu. Tam da bu mesaja uygun muhabirimizin Ekrem Demir'in hazırladığı bir haberi getireceğiz ekranınıza... Diyarbakır'dan üretici mağduriyetini paylaşıyoruz. Şeker pancarı üreticileri seslerini duyurmak için Ulusal Kanal'a ulaştılar. Yaşadıkları sorunları tarlada kanalımızın mikrofonuna anlattılar. Ürünün hepsini fabrika kısa sürede almazsa mahsul tarlada çürüyecek.

Abone ol

Haber-Kamera: Ekrem Demir

Bu sözlerle isyan etti. Emeklerinin karşılığını alamamak onları kara kara düşündürüyor.

Şeker pancarı üretimi yapıyorlar, ancak binbir zorluk içerisinde. Diyarbankır Çınar ilçesinde ekim yapıyorlar. Seslerini duyurmak için bu kez kameraların karşısına geçtiler.

Sorun çok. Onlardan ilki ürünü götürecekleri fabrikada alım yavaş. Yani sıraya bir kamyonla giriyorlar. Bu da şekerpancarının uzun süre tarlada beklemesine neden oluyor.

Ürünler çürümeye terk edilmiş.

Pancardan kalan küspe önceden çiftiye geri verliyordu. Ancak şimdi yarısı fabrikada kalıyor.

Ve nakliyece ücretlerindeki sıkıntılar. Üreticiyi bir hayli zorluyor.

Üretici zarar etmeye devam ederse çiftçi üretimden elini çekmeyi düşünüyor.

Kamyon şoförleri de mazot fiyatlarından yakınıyor.

Kırklareli Kayalar Köyü Kooperatifi kapılarını Ulusal Kanal'a açtı Ekonomi Gram altın sınırları aştı Ekonomi TCMB Başkanı Uysal'dan enflasyon açıklaması Ekonomi İç cepheyi yakından ilgilendiren emek mücadelesi ile ilgili Vatan Partisi harekete geçti Ekonomi