ABD'nin Fırat Kalkanı rahatsızlığı

Türkiye'nin PKK/PYD'ye yönelik Fırat kalkanı harekatı Amerika'yı rahatsız etti. Amerika Savunma Bakanlığı, Türkiye ile PKK/PYD arasındaki çatışmaları "kabul edilemez" bulduğunu açıkladı. Bakanlık Sözcüsü Peter Cook, bir skandala imza attı ve her iki tarafa çatışmayı durdurma çağrısında bulundu.

Abone ol

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon,Türkiye - PKK/PYD arasındaki çatışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Washington Post'un haberine göre Pentagon Sözcüsü Peter Cook, "IŞİD'in artık bulunmadığı bir noktada yaşanan bu çatışmaları kabul edilemez bulduğumuzu netleştirmek istiyoruz" dedi.

Bölgedeki çatışmalardan endişe duyduklarını söyleyen Cook, terör örgütleri ile Türkiye'yi bir tutarak her iki taraftan çatışmaları durdurmaları çağrısında bulundu.

Türkiye, Suriye'deki IŞİD, PKK/PYD terör örgütlerine karşı kısa bir süre önce Fırat Kalkanı operasyonu başlatmıştı. Amerika ise Suriye krizinin başından bu yana PKK/PYD'yi IŞİD'e karşı kullanıyor ve "kara gücüm" diye tanımladığı terör örgütüne çeşitli desteklerde bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturmasında Ahmet Küçükbay tutuklandı Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan 30 Ağustos mesajı Gündem Uşak'ta 1 Kasım'da aday gösterilen Erdoğan'ın tutuklandığı ortaya çıktı Gündem TSK: Fırat Kalkanı operasyonunda son 24 saatte 61 atışla 20 hedef vuruldu Gündem