Ziraat Mühendisleri Odası'ndan çok önemli uyarı

Tarımdaki kötü gidişat sürüyor. Son yıllara ilişkin açıklanan veriler hem yerli üretimdeki düşüşü hem de tarım alanlarının ranta çevrilmesindeki karamsar tabloyu ortaya koyuyor. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, Ulusal Kanal’a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümetin tarımla ilgili politikalarını eleştiren Güngür, çiftçinin kaldığı zor duruma dikkat çekti. Gerekli önlemler alınmazsa, çiftçinin ekimi bırakacağını uyarısında bulundu.

Abone ol

Türkiye tarımsal üretimde yaşadığı düşüşle gün geçtikçe dışa bağlanıyor. Bu tablonun nedenlerinin başında da tarım arazilerinin yok edilmesi geliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre son 14 yılda 2 milyon hektarlık tarım alanını yitirdi. Giderek artan bu rakam toplam kullanılabilir arazinin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor. Türk tarımının problemlerini Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör Ulusal Kanal'a değerlendirdi. İlk uyarı tarım arazilerinin betonlaştırılması oldu.

Ziraat Mühendislerinin eleştirdiği kurumlarında başında da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı geliyor.

Çiftçilerin yaşadığı sorunlara değinen Güngör, devletin verdiği teşviğin vergilerle geri alındığını vurguladı.

Çiftçiler, başta buğday olmak üzere pek çok tarım ürününün ekiminden vazgeçti. Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, gerekli önlemler alınmazsa tarımda hızla dışa bağımlı hale geleceğimizi söyledi.

ulusalkanal.com.tr

O devlet kurumunda 80 kişi görevden alındı! Aralarında müdürler de var Gündem 2014'te de kopya var! Gündem Kılıçdaroğlu: AKP, Kemal Derviş'in ortaya koyduğu programı sürdürüyor Gündem Erdoğan Nevşehir'de konuştu Gündem