Barajı geçen bütün partilerin sıcak baktığı koalisyonun harcı ne olacak?

Peki, barajı geçen bütün partilerin sıcak baktığı koalisyonun harcı ne olacak? İpuçları, partilerden gelen açıklamalarda yer aldı. AKP, CHP, HDP, PKK açıklamalarında "yeni anayasa" vurgusu yapıyor.

Abone ol

Seçimlerden sonra partiler "koalisyon"a yakın. "Hangi parti kiminle koalisyon yapacak?" sorusu tartışılıyor ancak koalisyonun uzlaşılan temel maddesi; yeni anayasa.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, balkondan "yeni anayasa" çağrısı yaptı.

AKP gibi CHP de yeni anayasa istiyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin AKP hükümetlerinden kaynaklanan çok önemli sorunları var. Dış politikada, ekonomide, yasakların kaldırılmasında, darbe hukukunun yok edilmesinde" ifadeleriyle yeni anayasaya olumlu yaklaştıklarını açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da "yeni anayasa" dedi. Aynı çağrıyı PKK da yaptı. KCK açıklamasında "Dolayısıyla demokratik ve özgürlükçü bir anayasanın gerçekleştirilmesi ihtiyacı acil hale gelmiştir." ifadeleri kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli kapıyı kapatmadı Gündem CHP'de ilk MYK Gündem ''Başarı yok, Kılıçdaroğlu'nun yerinde kim olursa olsun bu oyu alırdı'' Gündem Bakanlar Kurulu istifa etti Gündem