Almanya'dan AB çıkışı

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisinden "Türkiye ile Avrupa Birliği müzakerelerine son verilmesi" teklifi geldi. Hristiyan Demokrat Partisi'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki üyesi Manfred Weber, "Mahkemeler baskı altına alınıyor, yolsuzluk sıradan olmuş, müzakerelere son verilmesi" dedi.

Abone ol

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Partisi’nin Avrupa Parlamentosu üyelerinden Manfred Weber, Türkiye ile Avrupa Birliği müzakerelerine son verilmesini istedi.

Die Welt gazetesine konuşan Weber, muhabirin "Türkiye Başbakanı, birkaç gün önce Brüksel’deydi. Daha önce de müzakereler konusunda baskı için Fransa’ya gitti" hatırlatması üzerine, "Türkiye, AB üyesi olmayacak. Şimdiki tartışma samimiyetsiz." dedi.

Weber, "Son aylarda maalesef Başbakan Erdoğan hükümetinin, Avrupa’ya katılımı sağlayacak bir şey yapmadığını gördük. Sivil topluma önem verilmiyor. Mahkemeler baskı altına alınıyor. Yolsuzluk sıradan olmuş." diye konuştu.

ulusalkanal.comtr

Bilal'in avukatından açıklama geldi Gündem Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruz Gündem Gaffar Okkan’ı saygıyla anıyoruz Gündem Yeni yasa ile Balyoz ve Ergenekon çözülebilir Gündem