''Yüreğim İrevan'da Kaldı'' romanı çıktı

Eğitimci , Gazeteci milyazar Serdar Ünsal tarafından yazılan 1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesinin anlatıldığı roman, çıktı.

Abone ol

Eğitimci , Gazeteci milyazarSerdar Ünsal tarafından yazılan 1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesinin anlatıldığı roman, çıktı.

” Yüreğim İrevan’da kaldı “

Yazar Ünsal kitabıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “ Gerçek yaşanmış bir hikaye,bölgemizde binlerce yürekleri İrevan’da Erivan’da kalanlar var. Çünkü geride kalan sadece bir ailenin değil ,binlerce ailenin yüreğiydi. Yaşanmış bir acının,bir kaçışın, bir kökten sökülüşün hikayesi, daha doğrusu babaannemin İrevan’dan Ermenilerin saldırısı sonucu kaçışlarının hikayesi, İrevan’dan Aras nehrine oradan İran’a İran’dan Türkiye’ye Iğdır’a gelip bin bir zorluklarla yaşamaya çalıştığı bir yaşam öyküsü. Babaannem İrevan’da evini,sevdiklerini , babasını bırakarak kocasıyla kızıyla İran’a kaçarken Ermeniler tarafından Aras nehrinde kocasının vurulmasını ölünceye kadar unutamadı. İşte Ermeni mezalimini en iyi şekilde bu romanda analtmaya çalıştım. Ermeniler sözde soykırım yalanlarının 100. Yılına hazırlanırken bu romanın çıkması bence çok ses getirecek Ermenilerin gerçek yüzünü herkes bir daha yakından görmüş olacaktır. Kısacası okuyucu, Yüreğim İrevan'da Kaldı" romanında Vatana,İrevan'a, hasret ölenlerin hikayesini ,Ermenilerin yaptığı zulmü, Ermenilerin 1920 yılında İrevan' da yaptıkları vahşeti Aras nehrini kan gölüne çevirmelerini, eşi kocadan, anneyi yavrusundan, anne ve babayı evladındanmu ayırmalarını, bir Hocalı faciasının benzerini okuyacak, hüzünlenecek ,üzülecek . Bu romanın yazılmasında ve basılmasında bana desteklerini esirgemeyen Yaycılı Kardeşler şirketine İshak Yaycılı ve eşi Azer Yaycılı’ya yazar Fatma Çetin kabadayı, Müslim Oğuz,Ali Nihat Şıktaş teşekkür ederim“

Serdar Ünsal, tarafından yazılan romanın editörlüğünü Zeynep Hoşhaber,Azerbaycan Türkçesi ile yazılan kısımları Hatice Tağal’ın,kapak tasarımı Tuncer Kırhan, kapak resmi Ekber Yeşilyurt PR menejeri Elnur Eltürk üstlenmiştir.Ermeni Yalanlarını Çürütecek,Gerçek Yaşanmış Bir Öykü Olan Vatana, Annesine ,Babasına, Çocuğuna, Kardeşine ,Evine Hasret Ölen Bir Kadının Hayat Hikayesinin Anlatıldığı Yüreğim İrevan'da Romanı Ünsal Kırtasiye Kurtuluş İlkokulu Karşısı IĞDIR dan temin edebilir ve 05368870851 nolu telefondan sipariş verebilirsiniz.

Arka kapak yazısı

Ön yüzünde Ağrı Dağı ve bir Türk kızının yer aldığı kitabın arka kapağında ise şu cümleler yer alıyor: “

Silah sesleri önce Abbas’ı ardından da Seriye’yi sıçratarak uyandırmıştı. Demek ki onlar yola koyulur koyulmaz Ermeniler de boş durmamıştı. Belki Erivan bile basılmıştı. Şehrin mescidine yakın olan o sıcak evlerinin yerinde belki de şimdi yeller esiyordu. Muhakkak ki birçok yer harabeye dönmüş,yıllarca elleriyle yaptıkları evleri belki de yakılmış talan edilmişti.

Onlar affetmezdi. Onlar acımazdı...! Onlar merhamet nedir bilmezdi.

Bilemezdi evinin anahtarını komşusu Zilaf’a bırakırken onun da ‘Nasıl olsa dönemezler’ diyerek evindeki eşyalarına el koyacağını… Halısından tabağına, kıyafetlerinden perdesine, çiçeğinden çarşafına kadar her şeyini acelece evine taşıyacağını… Bilemeyecekti de. Korkuyla gözlerine bakan kocasının ani kalkışıyla Seriye de kızını uyandırdı: “Firuze! Kalk kızım! Hemen kaçmalıyız… Kalk yavrum… Kaçmalıyız! Yaklaşıyorlar!” Gerçek bir hayat hikayesi okuru baştan sona sarmalayacak!

ulusalkanal.com.tr

Geleneksel peynirler 'Süt Bayramı'nda Kültür Sanat İşte dünyanın en pahalı tablosu Kültür Sanat Su bayramı etkinliklerine 1 günlük uzatma Kültür Sanat Surp Giragos'a Avrupa Kültürel Miras Ödülü Kültür Sanat