Kamu çalışanlarının tamamı hakkında inceleme yapılacak

Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nda FETÖ’nün devletten kökünün kazınması için önemli kararlar alındı. Olağanüstü Hal çerçevesinde alınan kararlara göre, kamu çalışanları hakkında inceleme başlatılacak, devlet personel sistemi değiştirilecek, FETÖ ile bağlantılı olan dernek, vakıf gibi tüm STK’lar ve okullar kapatılacak ve söz konusu dernek ve vakıfların mallarına el konulacak.

Abone ol

Amerika destekli Fethullahçı Terör Örgütü darbe girişimi sonrası Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nda önemli kararlar alındı. Olağanüstü Hal kararı çerçevesinde FETÖ’nün devlet içinden temizlenmesi için Kanun Hükmünde Kararnamelerin çıkartılması işlemi hızlandı.

FETÖ’nün devletten temizlenmesi kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan en üst düzeyden çaycıya kadar personel ile ilgili incelemeler bir ay içinde sonuçlandırılacak.

Çıkarılması planlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile devlet personel rejiminde değişikliğe gidilecek. Örgüte doğrudan bağlı olanlar, tazminatsız işten atılacak ve hakkında mahkeme işlemleri başlatılacak.

FETÖ’ye bağlı dernek, vakıf gibi tüm STK’lar, okullar ve kurumlar kapatılacak. Soruşturma sürene kadar FETÖ’çülerin tüm mallarına el konulacak.

FETÖ’nün devlet içinden temizlenmesi ile ilgili atılacak adımlar arasında gözaltı sürelerinin uzatılması da var. Buna göre, sorguların sağlıklı yapılabilmesi için gözaltı süresi en az 7 gün olarak planlanacak.

FETÖ darbe girişiminin Ankara ve İstanbul başta olmak üzere tüm illerde verdiği zarar da darbecilerden tanzim ettirilecek. Hayatını kaybeden şehitlerin aileleri ve yaralanan vatandaşlar da darbecilere tazminat açabilecek.

Darbecilerin yargılanması da MGK ve Bakanlar Kurulu’nun gündemindeydi. Buna göre, yargılanma için özel salon tahsis edilecek, davların hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapılması içinde çok sayıda hakim ve savcı görevlendirilecek.

ulusalkanal.com.tr

PKK'yı hendeklere gömen Cizre, FETÖ'cü darbecilere geçit vermedi Gündem Şehit polis M.Oğuz Kılınç'ın babası: Bunlar ihanet şebekesi Gündem Sayıştay'da FETÖ/PDY operasyonu: 108 personel görevlerinden uzaklaştırıldı Gündem Darbecilerin cebinden çıkan 1 dolarların sırrı çözüldü Gündem