Görevlendirilecek iş güvenliği uzmanlarının “Uzmanlıkları“ şaibeli

Çalıştığınız işyerinde yeni bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilebilir. Ancak bu kişiler gerçekten işinin uzmanı mı, işte o biraz şaibeli. Çalışma Bakanı Faruk Çelik 76 binden fazla iş güvenliği uzmanının göreve başlayacağını açıkladı. Ama bu kişilerin bir çoğu yalnızca 1 aylık eğitimden geçirildi. İşin "uzmanları", çalışanın can güvenliği için uyarıyor..

Abone ol

Türkiye'de bir çok çalışan yeterli iş güvenliği önlemi alınmadığı için iş kazalarında can veriyor. Türkiye işçi ölümlerinde Avrupa'da birinci dünyada ise 3'üncü sırada yer alıyor.

İşte tam da bu ortamda Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 76 binden fazla iş güvenliği uzmanının göreve başlayacağını duyurdu. Adım olumlu, ancak kişilerin uzmanlığı tartışmalı.

Konuyla ilgili çarpıcı açıklama Meslek Hastalıkları, İş Kazaları Araştırma ve Önleme Vakfı Başkanı Hüseyin Avni Yardımcı'dan geldi. Yardımcı'ya göre, görevlendirilecek iş güvenliği uzmanları yeterli donanıma sahip değil.

Bu iş için donanım şart. Çünkü uzmanların, bir çalışma ortamında iş güvenliğini sağlamak için yapması gereken çok şey var.

İşin uzman olmayan kişilere verilmesi hem çalışanın can güvenliği açısından kaygı verici.

Haber: Hatice Kara

Kamera: Fuat Şahin

ulusalkanal.com.tr

Cemaatin kilit ismi sahte rapor aldı Gündem Gül'den yeni formül Gündem Erdoğan'dan cemaate mesaj Gündem CHP karıştı Gündem