Hanefi Avcı'ya müjde! Dönüş yolu açıldı!

Abone ol

Emniyet Müdürü iken hem Devrimci Karargah, ardından OdaTv davalarına dahil edilen, hem de meslekten men edilen Hanefi Avcı'ya mesleğe dönüş yolu açıldı. Mahkeme, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın meslekten ihrac kararının usulsüz olduğuna hükmetti.

Kritik kararı, Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi verdi. Kararının gerekçesi ise Avcı hakkında suç duyurusunda bulunan kişi ile ihrac kararına imza atan kişinin aynı olması.

Hanefi Avcı'nın meslekten ihracına neden olan süreç, dönemin Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'ın suç duyurusu üzerine başlamıştı. Avcı hakkında işlem başlatan Kılıçlar, bu süre zarfında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atandı. Vali olarak başlattığı işlem, Emniyet Genel Müdürü olarak yeniden önüne geldi. Kılıçlar, Hanefi Avcı hakkında kendi başlattığı işlemi onaylayarak meslekten ihraç edilmesini sağladı.

İdare mahkemesi kararı usül yönünden bozdu. Bu karar, Hanefi Avcı'ya mesleğe dönüş yolunu açacak nitelikte. Zira Avcı hakkında 6 ayrı meslekten ihrac kararında da aynı yöntem izlendi. Kılıçlar'ın suç duyurusu üzerine açılan dosyalar, Kılıçlar'ın imzası ile karara bağlandı.

ulusalkanal.com.tr

Domuz gribi Erzurum'da 3 can daha aldı! Gündem İzmit’te halatı kopan köprünün mühendisi canına kıydı Gündem Cezaevleri kapasitesini aştı Gündem Batı ve Doğu halklarının ortak düşmanı Gündem