Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım'daki referandum ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Kırımlılar'ın yüzde 81 oranında katıldığı referandum "gayri meşru" kabul edildi. Türk Dışişleri, "oluşacak fiili durum Türkiye açısından herhangi bir hukuki geçerlilik taşımayacaktır ve tanınmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Kırım'da yüzde 81 katılım ile yapılan Rusya'ya bağlanma referandumunu "gayri meşru" ilan etti. Amerika Birleşik Devletleri'yle paralel ifadeler içeren açıklamada referandumun hukuka aykırı olduğu iddia edildi.

Açıklamada, referandum sonrası için "oluşacak fiili durum Türkiye açısından herhangi bir hukuki geçerlilik taşımayacaktır ve tanınmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Türkiye, Ukrayna Krizi'nin toprak bütünlüğü temelinde ve uluslararası anlaşmalara uygun olarak çözülmesi çağrısında bulundu.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Kırım Türkleri'nin güvenliğine özel bir önem verildiği belirtildi.

Sürecin bölgenin güvenlik ve istikrarını olumsuz etkileyeceğini belirten Bakanlık, "askeri yollardan oldu-bitti yaratılmasının son derece sakıncalı olduğuna" dikkat çekti. Açıklamada, siyasi çözüm çağrısında bulunuldu.

ulusalkanal.com.tr

Bitlis Emniyeti'nde atama depremi Gündem Seçilmezse de B planı hazır Gündem 'Hazır mısın Tayyip' Gündem Başbakan Yardımcısı'ndan cemaate tehdit Gündem