Kurultay'ın sonuç bildirgesi

Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak girdiği CHP Kongresinde yeniden genel başkan seçildi. Üzerinde Mustafa Kemal Atatürk yazdığı iddia edilen 248 oy geçersiz sayıldı. 3 tüzük maddesinin değiştirildiği Kurultayın sonuç bildirgesi de açıklandı. 21 maddelik bildirgede “Darbe hukuku ve onu tahkim eden tüm düzenlemeler” ile “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı üzerindeki şerhler kaldırılmalı” ifadeleri dikkat çekti.

Abone ol

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda tek aday olan Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden Genel Başkan seçildi.

1238 delegenin oy kullandığı Kurultayda sonuçları Divan Başkanı Murat Karayalçın açıkladı.

Kurultay'da 248 oy geçersiz sayıldı.

Bu oyların üzerinde Mustafa Kemal Atatürk yazdığı ve bu nedenle gerçersiz sayıldığı iddia edildi.”

Gündem sadece genel başkan seçimi değildi. Tüzük değişikliği de yapıldı. MYK üyelerinin sayısını Genel Başkan tarafından belirlenmesi, erken seçim halinde yeniden ön seçim yapılmaması ve kontenjandan 1 kere faydalanılması maddeleri değiştirildi.

Kurultayın Sonuç Bildirgesi de açıklandı. 21 maddelik bildirgede en dikkat çeken başlıklar “Darbe hukuku ve onu tahkim eden tüm düzenlemelerin kaldırılması” ve “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı üzerindeki şerhlerin kaldırılması” maddeleri oldu.

Akademisyenlere tepki: Sevr’i yapanlarla bu talepler örtüşüyor Gündem Sultanahmet saldırısında sıcak gelişme: 10 kişi tutuklandı Gündem Şehit polis Ali Bulduk'u binler uğurladı Gündem Kamer Genç'in vasiyetini Ulusal Kanal'da açıkladı Gündem