Faili meçhul'den beraat!

Muş’ta 1993 yılında 4 kişinin ölümünden sorumlu tutulan dönemin Muş İl Alay Jandarma Komutanı olarak bilinen Naim Kurt yargılandığı davadan beraat etti. Mahkeme beraat gerekçisi olarak delil yetersizliğini gösterdi.

Abone ol

Muş’ta 1993 yılında gözaltına alındıktan 13 gün sonra kurşuna dizilerek öldürülen 4 kişinin faili olarak yargılanan dönemin Muş İl Alay Jandarma Komutanı Naim Kurt, beraat etti.

Muş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Naim Kurt, “Ben o dönemde alay komutanı değildim alay komutanının Savaş Aksoy'du" şeklinde ifade verdi.

Mahkeme de, delil yetersizliği gerekçesi ile Naim Kurt’un da beraatına karar verdi. Muş Barosu Başkanı ve ailelerin avukatı Feridun Taş, kararı eleştirdi.

İddianamede 4 kişinin JİTEM tarafından infaz edildiği ve Naim Kurt’un da JİTEM bağlantılı olduğu öne sürülmüştü. Öldürülenlerin itirafçı olduğu için infaz edildiğini de öne sürüldü. Muş’ta, 1993’te Yenikent Göçmen Evleri yakınındaki sulama gölünün kenarında 4 kişinin ceseti bulunmuştu. Dört kişinin uzun namlulu silahlarla öldürüldüğü anlaşılmıştı. Öldürülenlerin birinin üzerinden, “Düşmana hizmet ve örgüte ihanetin sonu budur. Kahrolsun ajanlık, yaşasın PKK ” diye bir not çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

TLB'den Akif Beki'ye cevap: Balık aramak için ağaca tırmanan Beki Gündem Bakırköy'de çocuklara yılbaşı hediyelerini Belediye Başkanı dağıttı Gündem CHP ilçe binasına polis baskını! Gündem Rakamlar belirsiz Gündem