Maden işçilerinden grev sinyali

Kamuda çalışan maden işçileri ağır ve tehlike iş kolu olmasına rağmen emeğinin karşılığını alamıyor. Ulusal Kanal ekranlarında sorunlarını dile getiren işçiler, grev uyarısında bulundu. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, emekçilerin istemediği hiçbir sözleşmeye imza atmayacaklarını bildirdi. İşçiler de sendikanın grev dahi alacağı tüm kararlara hazırlandıklarını ilan etti.

Abone ol

Haber: Seda Akyüz / Kamera: Tansev Kara

Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin işçinin maaşına yapılacak zam için görüşmeler sürüyor. Türk-İş ve Hak-İş ortak tekliflerinde birinci altı ay için yüzde 20 ikinci altı ay için ise enflasyon, yüzde 3 refah payı talep etti.

Çalışma Bakanlığı ise ilk altı ay için yüzde 9 ikinci altı ay için de yüzde 5 teklif sundu. Enflasyonun yüzde 5'i geçmesi halinde aradaki farkın ödeneceği belirtili.

Görüşmeler sürerken ağır ve tehlikeli iş kolunda yer alan kamudaki maden işçilerinden önemli bir uyarı geldi. Yaptıkları işin ağır olmasına rağmen düşük ücretlerle çalıştıklarını belirten işçiler sorunlarını Ulusal Kanal'a anlattı.

Ulusal Kanal'da Özel Yayına katılan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel BaşkanıNurettin Akçul da işçilerin taleplerini ve çözüm önerilerini sundu. Akçul, bu yıl teklif maddeleri arasında her iş yeri için ayrı ayrı sorunların tartışılmasının önünü açacak bir madde eklendiğini söyledi.

İşverene seslenen Akçul, işçilerin istemediği bir sözleşmeyi imzalamayacaklarını vurgulayarak grev sinyali verdi.

Yangınlarda terör izi araştırılacak Gündem Türk Hava Kurumu'ndan açıklama: ''20 hava aracı ülkemizin her bölgesindeki yangınlara müdahalede bulunuyor'' Gündem Cihat Yaycı'dan yangınlara ilişkin flaş açıklama: ''İhmal falan yok devlet Yunan-PKK terörüyle karşı karşıya'' Gündem Ormanlık alanlara giriş çıkış yasağı Gündem