Ergenekon'da yeni tahliyeler

Silivri duvarları yıkıldı, Türk millletinin dört gözle beklediği tahliyeler bugün de devam etti.

Abone ol

Ergenekon tertibiyle 2011'de tutuklanan Ulusal Kanal Eski Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü ile İşçi Partisi yöneticileri Mehmet Bedri Gültekin ve Erkan Önsel hakkında tahliye kararı çıktı. Kararı İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Önceki gün reddedilen tahliyelere itirazı değerlendiren mahkeme, Özlü, Gültekin ve Önsel'in tahliyesine karar verdi. 3 yılın ardından gelen tahliye sevinçle karşılandı.

İşçi Partisi üyesi Müstafi Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım da tahliye edildi. Yıldırım hakkındaki tahliye kararını İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi verdi. 9 Ocak 2009'da tutuklanan Hasan Ataman Yıldırım 5 yılı aşkın süredir cezaevindeydi.

Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol hakkında da tahliye kararı çıktı. Sabah saatlerinde gelen tahliye kararı, İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verildi. Erenerol 22 Ocak 2008'de tutuklandı ve 6 yılı aşkın süredir Ergenekon'dan tutukluydu.

Tahliye edilen bir diğer isim de Emekli Albay Fikri Karadağ oldu. 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılan Karadağ, Balyoz Davası'nda hüküm giydiği için cezaevinden çıkamadı.

Emekli Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk ve Erhan Timuroğlu da tahliye edildi.

ulusalkanal.com.tr

Gül, O kanun düzenlemelerini onayladı Gündem 'Sorumlusu sen değil misin?' Gündem Erdoğan meydan okudu Gündem Berkin'in annesine NTV sansürü Gündem