Seçmen listeleri ne zaman askıya çıkacak?

YSK seçmen listeleri ne zaman askıya çıkacak? seçmen kütükleri askıya çıktı mı? 31 Mart yerel seçimlerinde seçmen kütük listesi ne zaman çıkacak? Seçmen listeleri askıya çıktı mı? Seçmen listeleri nereden öğrenilir? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? 31 Mart tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde seçmen kütük listleriyle ilgili açıklama YSK'dan geldi. Merakla beklenen seçmen kütük listelerinin ne zaman yayımlanacağı açıklandı.. İşte seçmen listeleriyle ilgili tüm detaylar...

Abone ol

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için seçim takvimi 1 Ocak itibari ile başlayacak. Takvime göre, seçime katılacak siyasi partiler 2 Ocak'ta belirlenecek. 4 Ocak'ta ise seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkartılacak. Siyasi partiler de aday listelerini 19 Şubat'a kadar seçim kurullarına teslim edecek.

Yeni yılın ilk günü seçim takviminin de başlangıcı olacak.

Yüksek Seçim Kurulunun 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için hazırladığı takvim 1 Ocak'tan itibaren başlayacak, seçim günü sona erecek.

Takvime göre 2 Ocak'ta seçime katılacak siyasi partiler belirlenecek. 4 Ocak'ta seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkartılacak. Listeler 17 Ocak tarihine kadar askıda kalacak. 27 Ocak'ta ise partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekilecek.

Seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar 31 Ocak'ta kesinleştirilecek. 28 Şubatta başlanacak seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı ise 24 Mart'ta tamamlanacak.

YSK'nın belirlediği takvime göre diğer işlerin tarihleri şöyle;

*Siyasi partilerin aday listelerinin seçim kurullarına teslimi 19 Şubat

*Aday listelerindeki eksikliklerin tamamlanmasının son günü 21 Şubat

*Geçici aday listelerinin ilan edilmesi ve itiraz süresinin başlaması 22 Şubat

*Aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin tamamlanması 2 Mart

*Kesin aday listelerinin ilanı 3 Mart

*Seçim propagandası ve yasaklarının başlangıcı 21 Mart

*Seçim propagandasının bitişi 30 Mart Cumartesi

ulusal.com.tr

İçişleri Bakanlığı açıkladı: 790 kişi yakalandı Gündem Dolandırıcıların yeni yönetimi "kargodan paketiniz var" Gündem Muhtaç ailelere kömür yardımı kararı Resmi Gazete'de Gündem Sahte polis tutuklandı Gündem