Demirtaş'tan Bahçeli'ye adaylık yanıtı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Cumhurbaşkanı adaylığı yasalara aykırı" açıklamasıyla ilgili, topu Ekmeleddin İhsanoğlu'na attı. Demirtaş, önce Ekmeleddin İhsanoğlu'nu dinleyeceğini, Bahçeli'ye ondan sonra yanıt vereceğini söyledi.

Abone ol

"Türkiye'ye düşmanlık besleyen, Cumhuriyet'e diş bileyen, milletin varlığına ve birliğine saldıran bu PKK'lının Cumhurbaşkanı adaylığı yasalara aykırı olmakla kalmayıp, milli ruha hakarettir. Ümit ederim ki, YSK bunu da değerlendirmeye alacak, terörün kuyruğu olmuş, bölücülüğün dümeninden tutmuş bu Eşbaşkan hakkında detaylı ve ayrıntılı incelemeyi yapacaktır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulu'na böyle seslenmiş, Başbakan Erdoğan ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığının reddini istemişti.

MHP liderinin bu sözleri sorulan Demirtaş, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklamasını dinledikten sonra gereken cevabı veririm." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Maliki rest çekti! Gündem 'Burada bir boşluğumuz var' Gündem Parti teşkilatlarına talimat Gündem İşte Cemaat'e operasyonun talimatı! Gündem