MEB, Şubat 2017'de yapacağı atamalara ilişkin yönetmelik yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen ihtiyacını karşılamak için geliştirdiği sözleşmeli öğretmen formülünün yönetmeliğini yayınladı. Yönetmeliğe göre, atanacak sözleşmeli 15 bin öğretmen için KPSS ve sözlü sınav sonuçları baz alınacak, adaylar puanlarına göre sıralamaya koyulacak. Ataması yapılmayan öğretmen adaylarının talebi ise net. Adaylar "Daha fazla atama yapılmalı" diyor.

Abone ol

15 bin sözleşmeli öğretmen alımının kriterleri belli oldu. Ataması yapılmayan öğretmen adaylarının ise önemli bir talebi var.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Şubat 2017'de ataması yapılacak sözleşmeli öğretmenler için hazırladığı yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, başvuru yapacak adaylar, pedagojik formasyon eğitimini mutlaka başarıyla tamamlamalı. Daha önce ücretli öğretmenlik formülünde formasyon almayanlar da görevlendiriliyordu. Artık bu sistem rafa kalktı.

Yönetmeliğe göre, adaylar KPSS'den atanacakları bölümler için aranan taban puanını alması gerekiyor. Adaylar belirlenen puan türlerinden aldıkları puana göre sıralamaya koyulacak. Atamalar puan sıralamasına göre olacak. Puanlar ise henüz netleşmedi.

KPSS'nin yanı sıra adaylara bir de sözlü mülakat yapılacak. Bunun için de birçok bölgede "Sözlü sınav Komisyonları" kurulacak.

Sözlü sınavda adayın 100 üzerinden 60 ve üstü puan alması gerekiyor. Sözleşmeli öğretmenlikle ilgili ayrıntılı bilgilerin yer alacağı kılavuz 5 ağustos tarihinde yayınlanacak. 8 Ağustos tarihinde ise sözleşmeli öğretmen adayları ön başvurularını yapacak.

Adaylar, sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için 20 tercih yapma hakkına sahip olacak. Atandıkları yerde en az 4 yıl görev yapacaklar ve bu süre zarfı içinde tayin isteyemeyecekler.

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, 21 bin 29 öğretmen açığa almıştı. Sözleşmeli öğretmen atamalarında, açığa alınan bu öğretmenlerin yerleri de doldurulmaya çalışılacak.

Daha fazla atama yapılmasını isteyen öğretmen adaylarının atamalarda yaşanabilecek hak kayıpları konusunda da endişeleri var.

Haber: Emek Kaynak

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: Emir komuta zincirini bozmayacak madde hazırladık Gündem Kuddusi Okkır'ı ''Ergenekon'un kasası'' olmakla suçlayan FETÖ'cü savcılar firari Gündem KHK ile ordunun tasfiye edilmesine halk tepki gösterdi Gündem Darbe girişimini 3 gün önce haber aldığını itiraf etti Gündem