Türkiye Gençlik Birliği 19 Mayıs'a çağırıyor

Abone ol

19 Mayıs 2016 Perşembe günü onuncu yaşını kutlayacak olan Türkiye Gençlik Birliği o gün düzenleyecekleri ‘1. Vazife’ yürüyüşü ve ardından yapacakları ‘Ümidin Şöleni’ için hazırlıklarına devam ediyor.

Yürüyüşe sayılı günler kala Şişli Atatürk Evi önünde basın açıklaması gerçekleştiren Türkiye Gençlik Birliği, 19 Mayıs’taki yürüyüş ve şölene dair yaptıkları açıklamanın ardından yürüyüş güzergahında bando ve bayraklar eşliğinde yürüyerek, bildiri dağıtarak herkesi yürüyüşe ve şölene davet etti.

Kamera: İhsan Ulak​

PLAN VE KARAR GÜNLERİ GELDİ!

Basın açıklamasını gerçekleştiren TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Vatan, Cumhuriyet, Laiklik ve Atatürk düşmanlarına karşı Türk Gençliği olarak cevabımız var. Bu cevabı merak edenler, 19 Mayıs 2016 günü Şişli Atatürk Evi’nin önüne baksın.Buraya bakanlar Türk Gençliği’nin yenilmez gücünü ve kararlılığını görecek. Planımız, programımız ve kararımız kesindir. Türkiye’yi böldürmeyeceğiz! Cumhuriyetimizi yıktırmayacağız! Atatürk Devrimi’ni devam ettirecek ve tamamlayacağız" ifadeleriyle gençliğin kararlılığını vurgulayarak 19 Mayıs’a çağrı yaptı.

MEHMETÇİKLER VATAN SAVUNMASINDA

İşte açıklamanın tam metni:

‘’Bugün 16 Mayıs 2016.

Bundan 97 yıl evvel Mustafa Kemal, arkamızdaki evden tam bu saatlerde ayrıldı. Beşiktaş İskelesi’nden bir motorla Kız Kulesi açıklarında bindiği Bandırma Vapuru ile Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere öğleden sonra Samsun’a doğru yola çıktı.

16 Mayıs ve 19 Mayıs 1919’a giden o süreç, Mustafa Kemal için plan ve karar günleriydi.

Türk gençliği olarak, Atatürk’ün 97 yıl önceki vaziyetindeyiz.

Plan ve karar günlerindeyiz.

Zaman, Doğrulma ve Bütün Gövdemizle Mücadeleye Atılma Zamanı

Cumhuriyet mitingleri, Ergenekon, Balyoz tertipler dönemi, Silivri eylemleri, Gezi ve Haziran Ayaklanması, ABD emperyalizmine karşı mücadeleler, vatan savunmasında mehmetçikler...

Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya ve vatanımızı parçalamaya çalışan ABD emperyalizmine ve uşaklarına karşı mücadelemizde bugüne dek önemli mesafeler aldık. Büyük zorlukları göğüsledik. Vatan ve hürriyet düşmanlarının üzerine yürüdük, geri çekildik. Yeniden toparlanıp ileri atıldık. Kısa erimli çarpışmalardan, nihai ana doğru gidiyoruz.

Böyle dönemler, örgütlü mücadelenin zorunluluğunu hepimize kavratıyor. Ancak, bir yumruk gibi birleşerek zorlukları aşabiliriz.

Örgütlü mücadele demek plan ve karar demektir.

Bu zorunluluğun bilinciyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı tarihimizin en önemli plan ve kararmerkezlerinden birinde, Atatürk Evi’nde başlayacak yürüyüşümüzle kutlayacağız. Kurtuluş Savaşı’nın planının yapıldığı bu evden, Atamızı sonsuzluğa uğurladığımız Dolmabahçe’ye yürüyeceğiz.

Türkiye’nin Çıkış Yolu: Kemalist Devrim Programı

Türkiye, artık sadece devrimle çözebileceği bir sorunlar yumağıyla boğuşmaktadır. Kemalist Devrim’in programının değerini en çok biz gençler hayatlarımızda hissediyoruz.

Bugün, PKK’sından, IŞİD’ine, ABD destekli terör saldırılarıyla bir sıcak savaşın içindeyiz.

Bugün, “Türk Milleti”ni yok saymaya kalkan, özerklik adı altında vatanımızın parçalanmasının, laikliğin tasfiyesinin tanımlandığı bir anayasa saldırısı ve böyle tanımlanan bir mafya-tarikat rejiminin tepesine oturtulan başkanlık sistemi dayatmasıyla karşı karşıyayız.

Tarihimize Yaslanıyor.

Türkiye’nin Geleceğini Yaratacak Gençler Olarak Öne Atılıyoruz!

Bu süreçte Türk gençliği olarak kendimizi ABD destekli terör ve anayasadayatmaların karşısında konumlandırıyoruz.

Bu dayatmaların karşısında durmak demek Atatürk’ün devrimci programına sarılmak demektir.

Sarılıyoruz!

Vatan, Cumhuriyet, Laiklik ve Atatürk düşmanlarına karşı Türk Gençliği olarak cevabımız var.

Bu cevabı merak edenler, 19 Mayıs 2016 günü Şişli Atatürk Evi’nin önüne baksın.

Buraya bakanlar Türk Gençliği’nin yenilmez gücünü ve kararlılığını görecek.

Planımız, programımız ve kararımız kesindir.

Türkiye’yi böldürmeyeceğiz!

Cumhuriyetimizi yıktırmayacağız!

Atatürk Devrimi’ni devam ettirecek ve tamamlayacağız!

Bu kararlılığı hep birlikte göstermek için, bütün yurttaşlarımızı, 19 Mayıs 2016 günü saat:12:00’de başlayacak Birinci Vazife Yürüyüşü’ne ve saat:18:00 itibariyle Maçka Küçükçiftlikpark’ta gerçekleştireceğimiz “97 Yıllık Ümidin Şöleni”ne çağırıyoruz.‘’

ulusalkanal.com.tr

Siyasetin militarizasyonu yanlış yoldur Gündem Mardin ve Kars'tan acı haber Gündem Teröristler şemsiye kullanarak kaçmaya çalışıyor Gündem Teröristler şemsiye kullanarak kaçmaya çalışıyor Gündem