Gözlem noktası konvoyu İdlib'e ulaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri konvoyu, Astana'da alınan çatışmasızlık anlaşması kapsamında yeni gözlem noktası kurmak için İdlib'e ulaştı. Birlikler, Türkiye-Suriye sınırından yaklaşık 35 kilometre derinlikte yer alan Halep'in kuzey batısındaki Anadan ilçesine yerleşti. Türkiye, Rusya ve İran'la yaptığı anlaşma gereği İdlib'e 12 ateşkes gözlem kulesi kuracak.

Abone ol

Türkiye, Suriye barışı için Astana'da üstlendiği rol gereği İdlib'te bir gözlem noktası daha kuruyor. Yeni kule için askeri konvoy İdlib'e ulaştı.

İdlib'e sorunsuz ulaşan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait yeni konvoy, Halep'in kuzey batısındaki Anadan ilçesine yerleşti.

İlçe, Türkiye-Suriye sınırından yaklaşık 35 kilometre derinlikte yer alıyor.

Türkiye, Rusya ve İran garantör ülkeler olarak Suriye'de gerilimin azaltılması ve ateşkes sağlanması için Astana'da bir anlaşma yapmıştı. Bu kapsamda Türkiye İdlib'te 12 Ekim 2017'de gözlem kulelerini kurmaya başlamıştı.

Anlaşmaya göre, kademeli olarak İdlib'in kuzeyinden güneyine uzanan bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin toplam 12 ayrı noktada gözlem noktası kurması öngörülüyor.

ulusal.com.tr

Siviller hendekleri aştı Gündem AKP'den Çiftlik Bank, erken seçim ve ittifak açıklaması Gündem TSK teröristlere yurt içinde de göz açtırmıyor Gündem 'Bitcoin Kur'an'da yok' Gündem