Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı olmasına artık saatler kaldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı olmasına artık saatler kaldı. 21 Mayıs'ta Ankara Arena Spor Salonunda yapılacak olağanüstü kongreyle Erdoğan partisinin başına geçecek. Erdoğan genel başkan olduktan sonra önce MKYK ve kabinede revizyon yapacak, ardından emniyet ve valilik kararnameleri için düğmeye basacak.

Abone ol

21 Mayıs'ta genel başkan olacak, parti ve devlet kadrolarında yenilenmeye gidecek.

AKP'nin 3'üncü olağanüstü kongresine saatler kaldı. Kongre Pazar günü Ankara Arena Spor Salonunda yapılacak.

Cumhurbaşkanın AKP Genel Başkan olmasıyla birlikte bir dizi değişiklikler bekleniyor. Erdoğan önce parti kadrolarını yenileyecek. MKYK'dan yaklaşık 25 ismin değişeceği belirtildi. Aralarında, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın olanlarla Yasin Aktay, Şaban Dişli, Mustafa Köse, Mahmut Koçer gibi isimler bulunuyor.

16 Nisan'da düşük performans gösteren FETÖ ile bağı olan belediye başkanları da değişecek. Kendi isteğiyle istifa etmeyen başkanlara OHAL kapsamında işlem yapılacağı belirtildi.

Bir diğer değişiklik ise kabinede olacak. Hemen ardından da vali ve emniyet kararnameleri gündeme gelecek. Aydınlık gazetesinin haberine göre, en az 20 ilin valisi merkeze çekilecek, bazılarının ise yeri değişecek. Haberde, FETÖ'cü emniyet mensuplarını koruyan ve makamını yükselten müdürlerin mercek altında olduğu da ifade edildi. Bu kişilerin görevden alınacağı kaydedildi.

Erdoğan'ın genel başkanlığıyla birlikte YÖK ve rektörlüklerde de revizyon gündemde. YÖK'te bazı yöneticilerin kızacağı çekileceği, yerlerine yeni atamaların yapılacağı belirtildi.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım'ın Genel Başkanlık koltuğuna veda etmesiyle birlikte Meclis'teki grup başkanlığı da düşecek. Yıldırım'ın yeniden AKP Grup Başkanı olması için 24 Mayıs günü Meclis'te toplanacak kapalı grup toplantısında yeni bir seçim yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün 8'inci yılında anıldı Gündem 19 Mayıs İstanbul'da coşkuyla kutlandı Gündem İstanbullular tatile çıktı Gündem "İncirlik Üssü Amerika'ya Kapatılsın" Gündem