İtalya'da can kaybı 3 bin 405 oldu

İtalya'da son 24 saatte 427 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam can kaybı sayısının 3 bin 405’e ulaştığı İtalya, en fazla ölümün yaşandığı Çin'i geride bıraktı.

Abone ol

İtalya'da 21 Şubat’ta patlak veren Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, Roma’da düzenlediği basın toplantısında mevcut koronavirüs vaka sayısının 33 bin 190'a ulaştığını, buna ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde toplam sayısının 41 bin 35 olduğunu belirtti.

İiyileşenlerin sayısının 415 artışla 4 bin 440’a çıktığını bildiren Borrelli, iyileşmelerdeki artışa dikkati çekti.

Borrelli, son 24 saatte 427 kişinin daha öldüğünü toplam sayının 3 bin 405'e yükseldiğini de belirtti.

İtalya toplam can kaybı sayısı ile Çin'i geride bırakarak Kovid-19'dan dünyada en çok ölümün görüldüğü ülke haline geldi. Çin'de 3 bin 242 ölüm kayıtlara geçmişti.

Ülke meydası koronavirüsle mücadele eden 5 doktorun öldüğünü, yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısının 13'e çıktığını duyurdu.

Ülkede koronavirüs vakaları ve can kayıplarının en çok görüldüğü Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana virüsün yayılmaması için insanlara sokağa çıkmama çağrısını yineledi, hükûmetten bölgede daha sıkı tedbirler almasını istedi.

Bölgede en zor durumdaki Bergamo kenti hastanesi Papa 23. Giovanni’nin direktörü Stefano Fagiuoli, İngilizce paylaştığı videoda “Umutsuzca hemşirelere, doktorlara, solunum cihazlarına ve koruyucu ekipmanlara ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

Bu arada yerel basın, defin işlemlerine yetişilemediğini, çok sayıda cenazenin kiliselerde bekletildiğini duyurdu. Cenazelerin askeri araçlarla çevre kentlere götürüldüğü Bergamo’da Kovid-19 tespit edilen yeni doğmuş bir bebeğin iyileştiği de belirtildi.

ulusal.com.tr

Çin'de sağlık çalışanları onurlandırıldı Dünya ABD, Kovid-19 nedeniyle global seyahat uyarısını 4. seviyeye çıkardı Dünya Irak'ta koronavirüsten ölenlerin sayısı 14'e yükseldi Dünya ABD'de Kovid-19 kaynaklı vaka sayısı 10 bini aştı Dünya