ABD'nin soğuk savaş dönemine ait dehşet verici gizli savaş planları deşifre oldu! İşte belgeler

ABD'nin soğuk savaş dönemine ait dehşet verici gizli savaş planları deşifre oldu. Amerikan ordusunun, olası savaş halinde çok sayıda ülkenin başkentini nükleer bombalarla yok etmeyi planladığı ortaya çıktı.

Abone ol

ABD ordusunun, soğuk savaş döneminde çok sayıda kenti yok etmeyi planladığı ortaya çıktı.

ABD'nin 1956'da hazırlanan "1959 İçin Atomik Silahlar Gereksinimleri Araştırması" adlı çok gizli çalışmanın üzerindeki gizlilik perdesi kaldırıldı. George Washington Üniversitesi Ulusal Güvenlik Arşivi ise 59 yıl aradan sonra gün ışığına çıkan 800 sayfalık araştırmayı yayımladı. Araştırmayla, ABD'nin bugüne kadarki en kapsamlı ve detaylı nükleer hedefleri ortaya çıktı.

Belgelere göre ABD, Sovyetler Birliği içindeki bin 100 havaalanı ve uçak pistinin yanı sıra Belarus sınırları içinde bulunan iki hava üssünü öncelikli hedefler olarak belirledi.

Sistematik yok etme listesinde ise kentler ve sanayi alanları yer aldı. Listede; Doğu Berlin, Moskova, Pekin, Varşova, St. Petersburg gibi kentelrde imha edilecek bin 200 hedef yer aldı. Araştırmaya göre, ABD ordusu bu şehirleri 1,7 ile 9 megaton arasında değişen nükleer bombalarla vuracaktı. 1 megaton, Hiroşima'yı yok eden atom bombasının 70 katı tahribata yol açabilecek güçte.

Araştırmada, Stratejik Hava Komutanlığı'nın sürpriz bir Sovyet saldırısı durumunda "ciddi sonuç" sağlayacak 60 megaton gücünde, nükleer bomba istediği ortaya çıktı. Bu 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya bırakılan bombadan 4 bin kat güçlüydü.

ulusalkanal.com.tr

Sınırda yakalandılar! Gündem Aydınlık eski GYY İlker Yücel ve Sorumlu Müdür Murat Şimşek beraat etti Gündem Rusya: Erdoğan'ın istifa edip etmeyeceğini öğrenmek istiyorum Gündem Noter sistemi çöktü! Ulaştırma Bakanlığı'na da ulaşılamıyor Gündem