7 ilde operasyon düzenlendi

Sultanahmet saldırısının ardından yurt çapında IŞİD terör örgütüne karşı operasyonlar başlatıldı. 7 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında yabancı uyruklu şahısların da olduğu 68 şüpheli gözaltına alındı.

Abone ol

10 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısının ardından Ankara, İzmir, Antalya, Kilis, Şanlıurfa, Mersin ve Adana'da IŞİD'e operasyon yapıldı. 68 şüpheli IŞİD üyeliğinden gözaltına alındı.

Ankara'daki operasyonda kritik noktalardaki kamu binalarına saldırı için keşif hazırlığı yaptıkları iddia edilen 16 şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerden 1'inin Türk vatandaşı 15'inin ise Suriye uyruklu olduğu öğrenildi. 15 Suriyeli şüpheli sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi, mahkemeye sevk edilen İ. K. ise tutuklandı.

İzmir'de sabah saatlerinde 6 farklı adrese yapılan baskınlarda IŞİD'le bağlantılı olduğu belirtilen 6 şüpheli yakalandı. Kilis'te de yasa dışı yollardan Türkiye'ye geldikleri belirtilen 2'si çocuk 4 şüpheli gözaltına alındı. V.F. ve D.K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından terör örgütü kurmak ve yönetmekten tutuklanırken çocukların yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

En kapsamlı operasyonlardan biri daha önce Suruç ilçesindeki IŞİD saldırısı ile gündeme gelen Şanlıurfa'da düzenlendi. Kent merkezinde 22 ayrı adrese yapılan operasyonda 21 zanlı gözaltına alındı.

Mersin Emniyeti'nin 3 ilçede düzenlediği operayonlarda 9 şüpheli yakalandı. Tarsus, Anamur ve Silifke'de gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adana'da 5'i yabancı uyruklu 9 şahıs IŞİD üyeliğinden gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'inin yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.

Antalya'da 3 Rus uyruklu şahıs gözaltına alındı. IŞİD'e lojistik destek verdikleri iddia edilen şüphelilerin çatışma bölgelerindeki örgüt militanları ile irtibat halinde oldukları iddia edildi. Konya kent merkezinde 5 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişi ise tutuklandı.

2016'nın ilk 13 gününde IŞİD terör örgütü üyeliği şüphesiyle toplam 73 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Bu şahıslardan 4'ü tutuklanırken 69'unun serbest bırakıldığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

'Arı ölümlerinin nedeni, mide enfeksiyonu' Yurt Antalya'da kan donduran olay! Yurt Şehit Ayhan Demirel için tören Yurt Şanlıurfa'da elektrik kesintisi Yurt