Maliki rest çekti!

Amerika Birleşik Devletleri'nin hedef tahtası'nda olan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, yeni hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Ülkedeki teröristlerle mücadeleye devam edeceğini vurgulayan Maliki, "başbakanlık adaylığından asla çekilmeyeceğim" dedi.

Abone ol

IŞİD terörü nedeniyle zor günler geçiren Irak Başbakanı Nuri el Malşki yeni hükümet kurma çalışmaları ile ilgili açıklalarda bulundu. ABD Yönetimi ile arasında soğuk rüzgarlar esen Maliki kurulacak yeni hükümette başbakanlık adaylığından asla çekilmeyeceğini söyledi.

Devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında Maliki, "Teröristler karşısında savaş meydanından çekilmem dini, vatani ve ahlaki sorumluluklarımdan kaçmak anlamına gelir. Bu nedenle başbakanlık adaylığından asla çekilmeyeceğim." ifadelerini kullandı. Maliki, "Irak'ın düşmanlarını mağlub edinceye kadar silahlı kuvvetlerin ve gönüllülerin yanında savaşmaya devam edeceğini" belirtti.

30 Nisan'daki seçimlerden zaferle çıkan Maliki "verilen oylara vefa borcunu muhakkak ödeyeceğini" söyledi. Son seçimlerde Maliki'nin lideri olduğu Kanun Devleti Koalisyonu 93, Muttehidun Bloku 23, Şii Koalisyonu 29 ve Vataniyye Bloku 21 sandalye elde etmişti.

Irak'ta IŞİD'in 5 Haziran'da başlattığı saldır sonrası yeni hükümet kurma çalışmaları sıkıntılı bir sürece girdi. ABD Maliki'ye Başbakanlıktan çekilmesi yönünde baskı kurmaya çalıştı. Maliki'nin siyasi rakipleri de durumdan faydalanmaya çalışarak Maliki'nin yeni hükümet kurmasını önlemeye çalışıyor.

ulusalkanal.com.tr

'Burada bir boşluğumuz var' Gündem Parti teşkilatlarına talimat Gündem İşte Cemaat'e operasyonun talimatı! Gündem Dünya kupasında kan aktı! Gündem