Türkmenler ölümle baş başa

IŞİD’in Türkiye’nin Öncüpınar sınır kapısına yaklaşmasının ardından gözler Suriye’nin kuzeyinde yaşayan 15 bine yakın Türkmene çevrildi. Göçle ile ölüm tehlikesi arasında sıkışmışlığı Ulusal Kanal’a anlatan Suriye Oğuz Boyları Derneği Onursal ve Kurucu Başkanı Ali Öztürkmen çarpıcı tespitler yaptı. Öztürkmen bölgenin PYD’ye bırakılarak Kürt Koridorunun önünün açıldığını söyledi.

Abone ol

IŞİD’in Türkiye’nin Öncüpınar sınır kapısına yaklaşmasının perde arkasında ne var? 15 bin Türkmen göçe mi zorlanıyor? Amerika’nın başını çektiği koalisyon güçleri Türkmenleri neden görmüyor?

Bu soruların yanıtını ve sınır hattındaki sıcak gelişmeleri Suriye Oğuz Boyları Türkmenleri onursal ve kurucu başkanı Ali Öztürkmen’den dinledik. Öztürkmen ilk olarak Amerika’nın Kürt koridoru planına dikkat çekti.

IŞİD’in Amerika denetiminde bir kukla olduğunu belirten Öztürkmen bölgenin yeniden şekillendirildiğini belirtti. Amerika’nın planın merkezinde ise PYD’nin bulunduğunu ifade etti.

Öztürkmen IŞİD’in Süriye’nin Kuzeyini ele geçirmek üzere Rakka’dan silah sevkiyatı yaptığını belirtti.

Suriyeli Türkmen temsilci Amerika’nın öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Türkmen bölgelerine planlı olarak kaderine terk ettiğini söyledi.

HABER: GÖKHAN ÇELİK KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN

ulusalkanal.com.tr

Hayat aslında basittir! Asıl sürpriz Vatan Partisi... Gündem Eski bakan AKP’yi uyardı Gündem Vatan Partisi seçim güvenliği için sandık sonuçlarını denetleyecek! Gündem AKP’nin döneminde Türkiye, yabancılar için “para kazanma cenneti” oldu Gündem