Sağlık Bakanlığı açıklama yapmak zorunda kaldı

GATA'nın Sağlık Bakanlığına bağlanması konusunda önemli itiraz ve endişeler var. "Hastanesiz ordu mu olur" tepkisi üzerine Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş açıklama yaptı. Hastanelerin fonksiyonlarını kaybetmediğini savunan Müsteşar, askeri hekimliğin bitmediğini öne sürdü.

Abone ol

AKP hükümeti Abdülhamit'in bile kapatamadığı kurumları darbe girişimini gerekçe göstererek bir kararname ile kapattı. Bu kurumlardan biri de 1844'te kurulan Gülhane Askeri Tıp Akademisi... GATA bir gecede tarihe karıştı. Türk Ordusu ilk kez hastanesiz kaldı... Tepki ve endişeler üzerine üzerine GATA'nın devredildiği Sağlık Bakanlığı açıklama yapmak zorunda kaldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş böyle dese de askeri hekimlik konusu çok kritik bir öneme sahip.

Askeri hekimden alınan verimin sahada görev yapan sivil doktorlardan alınamayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Askeri hekimin önemi ağır yaralanmalarda ortaya çıkıyor. Zira harp yaralanmaları ve harp cerrahisi deneyimi söz konusu. Kurşun yarasını, roket yarasını, şarapnel yaralanmalarını tedavi etmek bu konuda deneyim gerektiriyor.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün yarattığı baskı ve başka nedenlerle 100'e yakın askeri sağlık personeli görevinden ayrıldı. İhraçlarla GATA öğretim üyesi sağısı 60, uzman doktor sayısı da 40'a düştü. Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devrinden sonra da birçok askeri hekim görevinden kendi isteği ile ayrıldı.

ulusalkanal.com.tr

Nuri Paşa'nın mezarı 67 yıl sonra Edirnekapı Mezarlığı'nda bulundu Gündem Türk Hava Yolları'ndan Samsung uyarısı Gündem Siirt'te askeri konvoya bombalı saldırı Gündem TSK'dan Fırat Kalkanı harekatı açıklaması Gündem