ABD: Koalisyon onaylamadı, endişe duyuyoruz

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sincar ve Karaçok'taki PKK hedeflerine yaptığı hava harekatı Amerika'yı rahatsız etti. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner "Derin endişe" duyduğunu belirtti. ABD Savunma Bakanlığı da operasyonların kendileri ile koordine edilmediği gerekçesiyle "Türkiye'ye kaygılarını dile getirdiklerini" açıkladı

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karakoç'ta terör örgütü PKK/YPG'ye ait hedeflere düzenlediği nokta operasyonuna ABD'den tepki geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, hava harekâtının IŞİD'e karşı koalisyon tarafından onaylanmadığını söyledi.

Günlük basın brifinginde konuşan Toner, Türkiye’nin düzenlediği hava harekatından dolayı derin endişe duyduklarını ve bu endişelerini Türk hükümetine doğrudan ilettiklerini söyledi.

Toner "Türkiye’nin, ABD ve IŞİD karşıtı koalisyonla yeterli koordinasyon sağlanmadığını da" kaydetti.

Benzer bir açıklama da ABD Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Pentagon, Türkiye’nin operasyonları konusunda ABD ve ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon ile yeterli bir şekilde koordine edilmediği gerekçesiyle "Türkiye’ye kaygılarını dile getirdiklerini" açıkladı.

Anadolu Ajansı muhabirinin sorusuna yazılı olarak yanıt veren Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway da, harekâtın IŞİD karşıtı koalisyon tarafından onaylanmadığını ve IŞİD'e karşı ittifak ettikleri güçlerin vurulmasına neden olduğunu" iddia etti.

Genelkurmay Başkanlığı, Sincar'da 40 PKK'lının, Karaçok'ta ise 30 YPG'linin 'etkisiz hale getirildiğini' açıklamıştı.

Hava harekatı sonrası ABD'li komutanlar YPG ile birlikte vurulan yerlerde incelemelerde bulunmuştu. Pentagon sözcülerinden Galloway bu yöndeki soruları ise yanıtsız bıraktı.

TSK'nın hava harekâtı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mayıs ayı ortasında ABD'de Trump ile yapacağı görüşme öncesi yapılması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK/YPG hedeflerine yönelik bombardıman öncesi Moskova ve Erbil'in yanı sıra Washington'un da bilgilendirildiğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

Gri kategorideki terörist Sait Tanıt öldürüldü Gündem Başkentte kıraathaneye tüfekle ateş açıldı Gündem Hüseyin Emre Kul'un, ailesine acı haber ulaştırıldı Gündem Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a tepki Gündem