ABD'nin S-400 rahatsızlığı

Türkiye’nin S-400 denemesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nden tehdit mesajları gelmeye devam ediyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rene Clarke Cooper, “S-400'lerin denenmesiyle, yaptırımlar masada" dedi. S-400'lerin aktif edilmesinin kırmızı çizgi olduğunu söyleyen Cooper, "füze sistemi kullanım dışı bırakılsın" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakan Yardımcısı Rene Clarke Cooper , Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemini denemesini değerlendirdi.

Cooper, ABD'nin Türkiye'ye yaptırımlar uygulaması ihtimaliyle ilgili bir soruya, "Bu çok gerçek bir risk. Türkler S-400 konusunda ısrarlı olmaya devam ediyor. Elbette S-400'lerin denenmesiyle, yaptırımlar masada" yanıtını verdi.

Türkiye’nin S-400'leri aktive etmesinin ABD'nin kırmızı çizgisi olduğunu yineleyen Cooper, "S-400'ler uzaklaştırılsın, kullanım dışı bırakılsın, sisteme entegre edilmesin ve operasyonel hale getirilmesin" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini Sinop'ta denediğini doğrulamış, “Amerika'nın yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz.” açıklamasında bulunmuştu.

Dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem seyir hem de balistik füzeleri imha etme kapasitesine sahip.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Zaferlerle dolu şanlı mazimizden cesaret alarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde ortak geleceğimize doğru yürümeye devam edeceğiz'' Gündem İstanbul Valisi Yerlikaya: ''Hepimiz Cumhuriyetiz'' Gündem Cumhuriyet 97 yaşında Gündem Fransız dergiden yeni skandal Gündem