Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden tasarı 15 Nisan'da Avrupa Parlamentosu'nda görüşülecek

Abone ol

Avrupa'daki Türkler, Ermeni soykırımı yalanına 15 Nisan'da Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünden yanıt verecek. Çünkü Avrupa Parlamentosu 15 Nisan'da sözde Ermeni soykırımını kabul eden bir tasarının oylamasını yapacak. Brüksel'deki eyleme eş zamanlı olaran bütün Avrupa Birliği temsilcilikleri önünde basın açıklaması yapılacak. Oylamadan bir gün önce de Talat Paşa Komitesi, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği 751 parlamentere mektup göndererek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararını hatırlatacak.

Bu slogan bu kez Bürüksel'de atılacak. Çünkü Avrupa Parlamentosu sözde soykırımın kabul edilmesine yönelik tasarının oylamasını 15 Nisan'da yapacak.

Parlamentodaki oylamaya karşı Avrupa'daki Türkler de harekete geçti. Oylamadan bir gün önce 751 parlamentere ayrı ayrı mektup yollanacak. Hem İngilizce hem de Fransızca olarak hazırlanan mektuplara, parlamenterler uyarılacak. Mektupta, Avrupa'ya "Hukusuzluğa imza atmayın, ABD'nin kanlı Ortadoğu planlarına alet olmayın, ABD'nin yenilgisini paylaşmayın" mesajı iletilecek.

Oylamanın yapıldığı gün de Brüksel'deki parlamento binası başta olmak üzere, Paris, Londra, Berlin ve Viyana'daki Avrupa Birliği temsilcilikleri önünde eş zamanlı basın açıklaması yapılacak.

Talat Paşa Komitesi, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde yapılan eylemlerde yüzlerce yurttaşın en temel dayanağı da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Perinçek-İsviçre" davası kararı olacak.

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım, eylemlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yıldırım, Avrupa Birliği'ni ABD'ye alet olmama konusunda uyardı.

ulusalkanal.com.tr

Sahtecilik bir kez daha tescillendi Gündem Muğla'da teröre karşı birlik Gündem Gerçek suçlular yargılanacak! Gündem Vatan Partisi Lideri Perinçek TSK'yı kutladı Gündem