Deniz Baykal'dan sert çıkış: Adice üstüme geliyorlar

CHP'nin yeni dönem milletvekillerinin katıldığı toplantıya, Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın sert sözleri damga vurdu. "Meclis Başkanı olmamı istemeyen taraflar adice üstüme geliyorlar" diyen Baykal, Kılıçdaroğlu'nun da bu kişileri cesaretlendiriğini vurguladı. Partide yönetim zafiyeti yaşandığını savunan Baykal, "hakkımda söyleyecek sözü olan varsa yüzüme mertçe söylesin. Sağda solda konuşmasın” diye çıkıştı.

Abone ol

25'inci dönem milletvekillerinin bir araya geldiği CHP'de, Deniz Baykal'ın sert çıkışı toplantının ana gündem maddesi oldu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, iftar yemeğiyle devam eden grup toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda söz alan Eski genel Başkan Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından yapılan eleştirileri hatırlattı. "Sizi yıpratmak isteyebilirler" uyarısında bulunan Kılıçdaroğlu'nun da eleştirileri cesaretlendirdiğini savundu.

"Sayın Genel Başkan’ın yakın çevreleri ‘Koalisyon’ görüşmesi yaptığımı ileri sürdüler. Sayın Genel Başkan da bunları engellemedi. Bu durum benim Meclis başkanlığımı engellemeye dönük bir sürece dönüştü. Büyük bir üzüntüyle görüyorum ki genel başkan tüm bunları bilmezlikten gelerek, sanki benim kendisine bilgi vermediğim, kendi Meclis başkanlığım da dahil konularda görüşmüşüm gibi bir tavır sergiliyor."

Baykal, "Meclis Başkanı olmamı istemeyen taraflar adice üstüme geliyorlar" dedi. İddiaların ciddi boyut kazandığını belirten Baykal, sessiz kalan parti yönetimini de "yönetim zafiyeti" ile suçladı. Deniz Baykal, "Eğer hakkımda söylenecek bir şeyi olan varsa, burada yüzüme mertçe söylesin. Sağda solda konuşmasın" dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bu konuda kimseye söz vermeyeceğim” demesine rağmen bazı milletvekilleri Baykal'a tepki gösterdi.

Milletvekillerinin ardından konuşan Kılıçdaroğlu da, "Deniz Bey'in duydukları bizim dışımızdadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığınız görüşmeye ilişkin ise medyada yer alan iddialar üzerinden konuşmam" dediği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Yemin töreni öncesi CHP'de sürpriz görüşme Gündem Volkan Demirel ilk kez konuştu Gündem Antalya Valiliği'nde skandal iddia! Gündem Reza'ya her şey serbest! Gündem