"Bu iş yerinde şehit ailelerinden ücret alınmaz"

Son dönemlerde artan şehit haberlerine Tuzla esnafı ve Tuzlalı vatandaşlar sessiz kalmadı. Tuzla’da Kuvayı Milliye Tuzla oluşumunun başlattığı “Bu iş yerinde şehit ailelerinden ücret alınmaz” kampanyası büyük yankı uyandırdı.

Abone ol

Kuvayı Milliye Tuzla oluşumu, son dönemlerdeki terör saldırılarına ve şehit haberlerine kayıtsız kalmadı. Şehit ailelerine destek olmak, Tuzla esnafını ve Tuzlalı vatandaşları harekete geçirmek adına kampanya başlatan oluşum, “Bu iş yerinde şehit ailelerinden ücret alınmaz” yazılı afişleri tüm Tuzla esnafına dağıttı. Esnafın olumlu tepkileri ile karşılanan kampanya, vatandaşta da büyük ilgi uyandırdı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Tuzlalı esnaflar, vatan için canını feda eden şehitlerimize sahip çıktıklarını vurgulayarak, kampanyanın vatandaşlar tarafından benimsendiğini ve olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdiler.

Tuzla'da kasaplık yapan Ömer Utlu "Son günlerde artan terör olaylarından dolayı işletmemde bu uygulamayı hayata geçirerek, şehit ailelerine ücretsiz hizmeti vermeye başladım. Çünkü şehitlerimizi bu vatan için canlarını feda ettiler. Şehitlerimiz kanları ve canlarıyla vatan için bedellerini ödedikleri için bize de para almak yakışmaz' düşüncesiyle bu kampanyaya katıldım.” dedi.

Fotoğrafçı Melike Ağcalar ise “Vatan için bizlerin huzuru için canlarını veren şehitlere ve onların ailelerine ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Hem şehit ailelerinin acılarına ortak olmak hem de onların yanlarında olduğumuzu hissettirebilmek için bu kampanyaya canı gönülden katıldım. İşletmeme gelen müşterilerden çok olumlu tepkiler alıyorum. Bu kampanya tüm Türkiye’ye yayılmalı.” diye konuştu.

Anahtarcı Kemalettin Akyüz da "Bu kampanya ile şehit ailelerine ufakta bir yardımımız dokunuyorsa ne mutlu bize. Biz Türk milleti olarak büyük bir aileyiz, terör belasından ancak tek bir yumruk olduğumuz zaman kurtulabileceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kampanyaya katılan bir diğer işletmeci Eczacı Mesut Kutlu ise yaptığı açıklamada “Doğusu batısı, kuzeyi güneyi ile el ele vererek bu terör belasını yeneceğimize inanıyorum. Onlar eşlerini, evlatlarını, babalarını, kardeşlerini, canlarını şehit verdiler. Bizim yaptığımız onların yaptıklarının yanında hiçbir şey değil. Son günlerde gelen şehit haberleri içimizi yakıyor. Biz de şehit ailelerine bir nebze destek verme adına iş yerimizde her türlü ürünü şehit ailelerine ücretsiz yaptık.” dedi

Haber: Sinem Hançerigüzel

ulusalkanal.com.tr

Belediye başkanı kazada yaralandı Yurt Gece yarısı büyük yangın! Yurt Meteoroloji'den kritik yağış uyarısı: Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere... Yurt Deniz Harp okulu öğrencileri "Vatan sana canım feda" sloganlarıyla yürüdü Yurt