FETÖ, TSK'nın kripto cihazlarına sızmış

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı kripto cihazlara da sızdığı ortaya çıktı. Örgütün ASELSAN yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianameye göre, Jandarmaya verilen telsizlerin yazılımını yükleyen teknisyenlerden 4'ünün FETÖ’cü olduğu tespit edildi.

Abone ol

FETÖ'nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin 25 kişi hakkında hazırlanan iddianamede çarpıcı tespitlere yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde, örgütün TSK’nın kullandığı kripto cihazlara nasıl sızdığını gözler önüne serildi.

İddianameye göre, Jandarmaya verilen telsizlerin kripto yazılımını yükleyen 4 ASELSAN teknisyeninin FETÖ'cü olduğu belirlendi.

Örgüt üyesi olduğu tespit edilen, İsmail Sin, Zafer Keskin, Zafer Türkkan ve Yiğit Ali Doğan’ın ASELSAN’ın Haberleşme Bilgi Teknolojileri Elektronik Üretim Müdürlüğü’ne bağlı bölümde çalıştığı ifade edildi. İddianamede şüphelilerin 2005 yılına kadar FETÖ'nün Sincan, Keçiören ve Yenimahalle birimleri içinde yer aldıkları, bu tarihten sonra ASELSAN’a geçtikleri anlatıldı.

Yeni Şafak'ın haberine göre bu kişilerden İsmail Sin'in örgütün ASELSAN "abiliğini" yaptığı kaydedildi.

İsmail Sin'in örgüt katalogu üzerinden evlilik yaptığı, eşinin de FETÖ'cü hakim ve savcıların "Abla"sı olduğu, Bylock kullandığı belirtildi.

Soruşturmada ifade veren tanık Avni Ö., İsmail Sin'in Ramazan aylarında örgüt evleri için yardım topladığını, Kurban Bayramlarında evlere et dağıttığını ve kurban derisi topladığını söyledi.

Gizli tanık Efe de ifadesinde, FETÖ’cülerin "ASELSAN bizim" dediğini anlattı.

ulusal.com.tr

RTÜK Rudaw TV, K24 ve Waar TV'yi Türksat'tan çıkardı Gündem Tuncer Kılınç'tan S-400 değerlendirmesi Gündem Bozdağ: Terör terördür, terörist teröristtir vatanı milleti mezhebi olamaz Gündem İntihar kararlılığı Gündem