CHP'nin İstanbul adayları

CHP Parti Meclisi, İstanbul'un ilçelerindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Tabanda tepkiye neden olan adaylar arasında; Fatih'te Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan, Bağcılar'da Fethullahçı Muhammet Çakmak, Bahçelievler'de Eski ANAP'lı Saffet Bulut, Beyoğlu'nda ise Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil de bulunuyor.

Abone ol

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Meclisi'nde İstanbul'un ilçelerindeki adaylar açıklandı.

Adaylar arasında yer alan bazı isimler Parti tabanında tartışma ve istifalara yol açtı.

Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan, Fatih'ten aday gösterildi. Fethullahçı Muhammet Çakmak, Bağcılar'dan aday oldu. Beyoğlu'nun adayı ise İstanbul Adayı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil oldu. Bahçelievler'de ANAP'lı eski Başkan Mimar Saffet Bulut belediye başkan adayı olarak gösterildi. Ataşehir'de eleştirilere neden olan mevcut Başkan Battal İlgezdi'nin adaylığı da devam ediyor. Esenyurt'un CHP adayı ise Gürbüz Çapan oldu. CHP, Üsküdar'da ise Emekli Müftü ve Milletvekili İhsan Özkes'i aday gösterdi.

CHP'nin yönettiği Maltepe, Bakırköy, Beşiktaş gibi ilçelerde ise adaylar silbaştan değişti. CHP Maltepe'de Prof. Dr. Mustafa Zengin yerine Ali Kılıç'ı aday gösterdi. Bakırköy'de Bülent Kerimoğlu, Beşiktaş'ta ise Murat Haznedar aday oldu. CHP, Mustafa Sarıgül'den boşalan Şişli'de ise İnönü'nün torunu Hayri İnönü'yü aday gösterdi.

Tartışmalı olduğu basına yansıyan Kadıköy'e aday açıklanmaması da dikkat çekti.

Adayların büyük bölümü, Mustafa Sarıgül'ün istediği isimler olduğu gerekçesiyle tabanda eleştiri aldı.

ulusalkanal.com.tr

CHP'de şok istifa Gündem “Beş yıllık süre Türkiye şartlarına göre uzun bir süre“ Gündem O iddianame iade edildi Gündem AKP'nin televizyonu Gündem