AKP'de huzursuzluk büyüyor

AKP, seçimin faturasını keseceği ismi belirlemeye çalışıyor. Kulis bilgilerine göre parti kurmayları oyların düşmesinin baş sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gösteriyor.

Abone ol

AKP, seçimin faturasını keseceği ismi belirlemeye çalışıyor. Kulis bilgilerine göre parti kurmayları oyların düşmesinin baş sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gösteriyor.

7 Haziran'da sandıktan çıkan sonuç, farklı yorumları da beraberinde getirdi. Vatandaş, 13 yıllık AKP iktidarına son noktayı koydu. Sandıktan çıkan sonuç AKP'de büyük hayal kırıklığı yarattı.

AKP'de faturanın kime kesileceğini en çok merak edilen konu. Parti kurucuları, birbirleriyle yaptıkları istişarelerde okların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevirlmesi gerektiği görüşünde birleşiyor. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre kurmaylar bu durumu genel merkez koridorlarında yüksek sesle dillendirmeye başladı.

İddialara göre Ahmet Davutoğlu seçim gecesi istifasını açıklayacaktı. Basın toplantısı için bir oda hazırlanması talimatını verdi. Ancak Erdoğan'ın baskıları üzerine balkona çıktı ve kendisine zorla verilen konuşmasının bir kısmını okudu. Planladığı konuşmayı ise yapamadı.

AKP'de peş peşe yapılan toplantılarda Erdoğan'ın seçim konuşmaları ve üslubunun oy kaybettirdiği eleştirileri öne çıktı.

8 Haziran sabahı yapılan toplantıda ‘Kim ne hata yaptı? Şimdi ne olacak’ soruları soruldu. Akp'de "Koalisyon kurup seçime iktidarda gidelim" görüşü ağırlık kazandı. Partinin yenilikçileri ise erken seçime gidilmesinde ısrar etti.

Kulis bilgilerine göre Davutoğlu’da koasliyona sıcak. Ancak parti üstünde otoritesini korumak isteyen Erdoğan koalisyona sıcak bakmıyor. AKP'nin ağustos ayında yapılacak kongresinde lider değişimine gidileceği öne sürülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Meclis yeni vekillerini ağırlamaya hazır Gündem Erdoğan'ın seçimden sonra ilk kabulü Gündem YSK geçici seçim sonuçlarını açıkladı Gündem Diyarbakır'da silahlı saldırı Gündem