Yağma sırası GATA'ya geldi

Askeri tesislerin özelleştirilmesine devam eden AKP, şimdi de arsa değeri paha biçilmez olan Küçük Çamlıca eteklerindeki GATA'ya ait 90 dönümlük araziye talip oldu. Amacınsa burayı SAF GYO A.Ş ye satmak olduğu öğrenildi

Abone ol

Derya Derviş

AKP’nin kanunlaştırdığı Askerlik Kanunu ve bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklikler sonucunda, Genelkurmay Başkanlığı’na ait yurt çapındaki askeri tesislerin özelleştirilmesine devam ediliyor. Özelleştirilecek yerlerden birisinin de Küçük Çamlıca eteklerindeki 90 dönümlük askeri arazi olduğu iddia edildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın şehir merkezlerindeki askeri bölgelerin kent dışına taşınmasıyla ilgili çalışma yürüttüğünü duyurmasının ardından, askeri alanların akıbeti de merak konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın askeri arazilere talip olması, yeşil alanlar betonlaşacak mı sorusunu gündeme getirdi.

İstanbul'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) bağlı TSK Çamlıca Özel Bakım Merkezi ve TSK Muhafız Hizmet Bölüğü’nün faaliyet gösterdiği 90 dönümlük arazi, bölgenin en büyük yeşil alanlarından olma özelliği taşıyor. Bölgede faaliyet gösteren emlak danışmanları arsanın değerinin paha biçilemez olduğunu ve birçok gayrimenkul firmasının arazi üzerinde şimdiden projeleri ürettiğini belirtiyorlar.

Bakanlıklar görüşme halinde

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yakın ilişkide bulunan bir gayrimenkul uzmanı gazetemize yaptığı açıklamada, “SİNPAŞ A.Ş ve AKKÖK Gurup’un ortaklığı ile kurulan SAF GYO A.Ş, askeri arazinin hemen yanında her birinde 40 katlı gökdelen olan Akasya Kent, Akasya Göl ve Akasya Koru adında üç site inşa ettiler. Gökdelen ve sitelerdeki bütün daireler satıldı. Şimdi sitelerin yanındaki bu araziye göz diktiler. Savunma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi bu arazi için görüşme halindeler. Amaç bu araziyi özelleştirerek SAF GYO A.Ş ye satmak” dedi.

Askeri arazinin yanındaki siteleri yapan SAF GYO A.Ş. yönetim kurulunda AKP ye yakınlığı ile bilinen Avni Çelik, Abdullah Tivnikli, Ekrem Pakdemirli, Murat Ülker, Raif Ali Dinçkök, Zeki Ziya Sözen, Mehmet Ali Berkman bulunuyor.

'GATA Göğüs Hastanesi kapandı'

Bu arada gazetemize açıklamada bulunan Çamlıca TSK Özel Bakım Merkezi arazi sorumlusu “Özelleştirmeden haberimiz yok, burada faaliyetimiz devam ediyor. Daha önce burada GATA'ya bağlı Göğüs Hastanesi vardı, kapandı. Şimdi huzurevi olarak faaliyetimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Aydınlık

Yalova'da son durum Gündem Pamir'i arama çalışmaları gece de sürdü Gündem O kadın canlı bomba çıktı Gündem Mahkemeden Youtube için şok eden karar Gündem