Bakan çocuklarına tahliye kararı çıktı

Eski bakan çocukları Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Rıza Sarraf tahliye edildi. Nöbetçi mahkemenin toplam 5 şüpheliyi tahliye etmesiyle 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında tutuklu kimse kalmadı. Tahliye olan isimler lüks araçlarla cezaevinden ayrıldı. Tahliye kararında ise ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Abone ol

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında tutuklu kalmadı. Nöbetçi mahkeme; Rıza Sarraf ile eski bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında olduğu 5 şüphelinin tahliyesine karar verildi.

Karar gerekçesinde şüphelilerin delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmadığı belirtildi. Adli tedbir kontrolleri kapsamında şüphelilerin yurt dışına çıkışı yasaklandı, her hafta karakola giderek imza atmalarına karar verildi.

Sarraf ve bakan çocukları Metris Cezaevi'den lüks araçlarla ayrıldı. Cezaevi çıkışında açıklama yapan olmazken lüks araçlar hızla cezaevinden uzaklaştı.

Tahliye kararını veren nöbetçi İstanbul 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Metin Çelik'in yıllık izinde olduğu ortaya çıktı. Tahliye taleplerini Metin Çelik'in yerine bakan bakan hakim İslam Çiçek değerlendirdi.

İstanbul 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye olan Özgür Özdemir ve Hikmet Tuner de Paşakapısı cezaevinden serbest bırakıldı. Tahliyelerle 17 Aralık'ta 84 kişinin gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında tutuklu şüpheli kalmadı.

Tahliye kararına imza atan İslam Çiçek daha önce Taksim Dayanışması üyelerinin evlerinde yapılan hukuksuz arama kararıyla gündeme gelmişti. Arama kararı itiraz mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Haber: Özer Sürmeli kamera: Fuat Şahin ulusalkanal.com.tr

İşte tahliye sebepleri Gündem Çırpınmaktan vazgeçmenin zamanıdır Gündem O askerler serbest bırakıldı Gündem Halil Nebiler öyle bir ses kaydı yayınladı ki... Gündem