ABD Özel Kuvvetleri'nden kara operasyonu: 1 Amerikan askeri ile 20 terörist öldü

ABD Özel Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin talebi üzerine IŞİD'in elindeki rehineleri kurtarmak için kara operasyonu düzenledi. Çatışmada 1 Amerikan askeri ile 20 IŞİD'linin öldüğü açıklandı.

Abone ol

ABD Özel Kuvvetleri, IŞİD'in elinde tuttuğu rehineleri kurtarmak için Irak’ta kara operasyonu düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada Irak güçlerinin düzenlediği operasyona Özel Kuvvetlerin destek verdiği bir ABD'li askerin öldüğü belirtildi. Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili, rehinelerin hepsinin Arap olduğunu açıkladı.

ABD'li yetkili, 20 rehinenin Irak güvenlik güçleri mensubu olduğunu, bir kısmının casus olduğundan şüphelenildiği için hapse koyulan IŞİD'liler, diğerlerinin ise bölge halkı olduğunu söyledi.

Operasyonla ilgili ABD Savunma Bakanlığı'ndan dan bir açıklama geldi. Pentagon, kara harekâtının farklı bir durum olduğunu, IŞİD'le mücadele taktiğinde değişikliğe gidilmediğini duyurdu.

ABD'den operasyon talebinbde bulunan Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel yönetimden yapılan açıklamada ise "Havice'de IŞİD'e ait bir hapishaneye operasyon düzenlediği" ifade edildi.Açıklamada 69 kişinin kurtarıldığı içlerinde Kürtlerin olmadığı belirtildi.

Açıklamada bir ABD askerinin hayatını kaybettiği, 3 askerin yaralandığı; 20'den fazla IŞİD'linin öldürüldüğü, 6'sının da tutuklandığın ifade edildi.

Amerikan haber kanalı NBC News, adını açıklamadığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde operasyonun Irak hükümetinin talebi üzerine gerçekleştirildiğini ve kurtarılanların silahlı kürtler olduğunu öne sürdü.

Operasyonun düzenlendiği Havice bölgesi IŞİD’in güçlü olduğu noktalardan biri. ABD Özel Kuvvetleri, Mayıs ayında düzenlediği ilk kara operasyonunda, Suriye’de IŞİD’in üst düzey komutanlarından ve “örgütün kasası” olarak bilinen Ebu Sayyaf’ı öldürmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Suriye: Yüzlerce terörist öldürüldü Dünya İsveç okulundaki saldırganın Neo Nazi olduğu ortaya çıktı Dünya Putin: Hız sınırını aştım Dünya ABD, Irak'ı tehdit etti Dünya