Tutuklamalara tepki

Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına yapılan itiraz İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Basın meslek örgütlerinin temsilcileri de İstanbul'da bir araya gelerek tutuklamalara tepki gösterdi. Açıklamaya Amerika ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke temsilcisi de katıldı.

Abone ol

İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği Cumhuriyet yöneticileri Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluğuna yapılan itirazı reddetti.

Cumhuriyet'in avukatları tutuklama kararına 3 cümlelik bir dilekçe ile itiraz etmişti. Dilekçenin "biz itiraz ediyoruz, gerisi sizin bileceğiniz iş. Sorumluluk size ait" cümlesiyle bitmesi dikkat çekmişti.

İtirazlar reddedilirken basın meslek örgütleri Cumhuriyet yöneticilerinin tutukluluğuna tepki gösterdi. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, "basın özgürlüğü halkın doğruları öğrenme özgürlüğüdür" dedi.

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Genel Sekreteri Christophe Deloire (cirstope deloyır) de meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Toplantıda Can Dündar eşi Dilek Dündar da hukuk sistemine isyan etti.

Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü ve Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye Temsilcisi Kadri Gürsel de Batı kamuoyundan destek istedi.

Açıklamada Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İngiltere, Hollanda, Fransa, İtalya, Macaristan, İsveç, İspanya, Kanada büyükelçilikleri ve konsolosluklarından temsilciler de hazır bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Deniz Yıldırım'dan Ayşenur Arslan'a tepki Medya İngiltere'nin başkentinde bomba paniği Medya Cumhuriyet'e yeni inceleme Medya Aydınlık okurları kampanya başlattı Medya