Mısır’da terör saldırısı: 31 asker öldü, 30 yaralı var

24 Ekim Cuma günü Sina Yarımadası’nın kuzeyinde kısa aralıklarla gerçekleşen iki saldırıda 31 Mısır askeri öldü, 30 asker ise yaralandı. Saldırılardan sonra bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

Abone ol

24 Ekim Cuma günü Sina Yarımadası’nın kuzeyinde kısa aralıklarla gerçekleşen iki saldırıda 31 Mısır askeri öldü, 30 asker ise yaralandı. Saldırılardan sonra bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

İlk saldırı, KarmAlkwadis kontrol noktasına bombalı araç ile yapıldı. Bu saldırıda 28 güvenlik görevlisi öldü, 30 güvenlik görevlisi ise yaralandı. Saldırıdan sadece birkaç saat sonra teröristler El-Ariş yakınlarında başka bir kontrol noktasına silahlı saldırı gerçekleştirdi. Burada ise 3 asker yaşamını yitirdi.

Sina’da OHAL

Saldırılardan sonra Ulusal Savunma Konseyi ile bir toplantı yapan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, 3 ay sürecek olan ve akşam 5 ile sabah 7 arası sokağa çıkma yasağı içeren olağanüstü hal ilan etti. Saldırılardan sonra Mısırlı yetkililer Mısır ile Gazze arasındaki sınır kapısı olan Refah sınır kapısını da kapatma kararı aldılar.

El-Ahram’ın haberine göre henüz saldırıyı üstlenen olmadı. Fakat daha önce hem Sina’da hem de Mısır’ın diğer bölgelerinde gerçekleştirilen benzer saldırıları el-Kaide’ye yakın AnsarBeit Al-Makdis adlı örgüt üstlenmişti.

Dün gerçekleşen saldırılarla birlikte geçtiğimiz hafta boyunca Sina yarımadasında gerçekleştirilen saldırılarda toplam 40 Mısır güvenlik görevlisi öldü. Müslüman Kardeşler ve Mursi’nin devrilmesinden sonra yarımadada şeriatçı terör artmıştı.

IŞİD koalisyonuna “hayır”’dan sonra

Mısır, IŞİD’e karşı kurulan koalisyona katılmayacağını hafta içinde açıklamamış, koalisyon yerine Irak ordusunun güçlendirilmesini önermişti. Saldırının bu açıklama sonrasında gerçekleşmesi dikkatleri çekti.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD tepesi bombalandı Dünya İran'dan gövde gösterisi Dünya ''IŞİD, Türkiye'ye petrol satıyor'' Dünya Saldırı görüntüleri yayınlandı! Dünya